Du er her: Science Museerne Botanisk Have Oplevelser i Væksthusene Jul i Væksthusene

Jul i Væksthusene

I Væksthusene slynger vaniljen sig op ad udsigtstårnets stolper

Har du brug for en pause fra juletravlheden, så tag på besøg i Væksthusene. Her kan du få en afstressende oplevelse alene eller sammen med familie og venner

I december er der plads til ægte julestemning i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse med Spire Ib og finde julens planter og krydderier i Væksthusene og smage på dem i Væksthusenes Café. Man kan også tilmelde sig en rundvisning om julens planter.

Juleopgaver for hele familien

Fra lørdag den 25.11 kan I løse juleopgaver med Spire Ib, og gå på opdagelse blandt Væksthusenes mange planter efter de ingredienser, man skal bruge til at lave verdens bedste risalamande. Find fx mandeltræet i Middelhavshuset, hvor de mange krydderurter fylder luften med dejlige dufte, og led efter ris og vanilje i det fugtige og varme Tropehus. Hvis I er blevet sultne af jeres søgen efter planter og ingredienser, kan I besøge cafeen og nyde en portion risalamande. Hver weekend er der også en ny julekage med en af julens frugt eller krydderier. De krydderier, vi bruger til julebagningen, kommer ofte fra fjerne lande. I Væksthusene kan I også finde planterne, som krydderierne kommer fra.

Julesmåkagerne og risalamande kan købes i cafeen fra lørdag den 25. november til og med onsdag den 20. december, hvorefter Væksthusene holder julelukket. 

Julerundvisninger: Tag hen, hvor vaniljen gror (udsolgt)

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. I julemåneden har vi også julerundvisninger, hvor man kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie. Temaet er Julens planter i Væksthusene. Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Vidste du fx at risalamande, trods sit fransk klingende navn, er en dansk opfindelse? I begyndelsen af 1900-tallet fandt man i de borgerlige hjem på at blande risengrøden op med piskefløde og mandler og servere den med kirsebærsovs som dessert i stedet for som forret. Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning.

Alle rundvisninger er udsolgt! Købte billetter refunderes ikke. 

Onsdag 29/11 kl. 16 

Onsdag 6/12 kl. 16  

Onsdag 13/12 kl. 16 

Onsdag 20/12 kl. 16 

Rundvisningerne varer cirka en time. Pris 40 kr. pr. stk. Købte billetter refunderes ikke.

Se film om rundvisningerne her: 

 

 

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 14.12.2017