Aarhusianerne går efter stjernerne

I Aarhus er de vilde med astronomi. Science Museerne kan melde udsolgt til stjerne-forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet indtil 2019.

31.10.2018 | Trine Bjerre Mikkelsen

Mange længes nok efter de lyse sommernætter. Det mærker de dog ikke på Science Museerne. Kort efter åbning for billetsalget til stjerneforevisningerne på Ole Rømer-Observatoriet kunne museet melde udsolgt for resten af 2018, på nær omkring 10 billetter i december. Selv efterårsferien, hvor Science Museerne har to forevisninger hver aften, kan melde om totalt udsolgt.

Direktør for Science Museerne Bent Lorenzen er meget tilfreds:

“For os er besøgstallet ikke det altafgørende,” siger han. “Men det er en indikator for, at aarhusianerne interesserer sig for astronomi og naturvidenskab. Det vil vi rigtig gerne understøtte med mange tilbud af høj kvalitet, men som alle har råd til. Derfor koster en billet til en forevisning på Ole Rømer-Observatoriet fx kun 25 kr. Samtidig har det, at vi hører under Aarhus Universitet også en kæmpe betydning. Det er med til at sikre, at vi formidler den nyeste viden om science og teknologi med afsæt i aktuelle forskningsresultater.”

Nu tror man måske, at det betyder, at man skal have en stor baggrundsviden for at deltage i stjerneforevisninger og andre tilbud fra Science Museerne. Tværtimod, mener Bent Lorenzen.

“Vores formidlere er vant til at formidle til alle aldersgrupper, ikke mindst skoleklasser helt fra indskolingsniveau,” fortæller han. “Vi tror på, at interessen for naturvidenskab ofte starter i en ung alder, og at måden, komplekse emner bliver fortalt på, kan være en dør, der enten lukker eller åbner sig. Derfor er det meget vigtigt, at vi altid formidler i øjenhøjde med dem, der besøger os.”

Science Museerne har mange nye ideer til astronomi-formidlingen og forventer en stadig stigende interesse fra de besøgende. Vil man en tur på Ole Rømer-Observatoriet, må man dog vente til vinterferien 2019.

Fakta

Science Museerne har ca. 15 forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet pr. måned i den mørke tid. I kombination med to forevisninger hver aften i efterårsferien og vinterferien, den månedlige Fuldmåneaften på Steno Museet og weekendforestillinger i Planetariet er der flere muligheder for en stjerneoplevelse både efterår og vinter.

Læs mere og bestil billet

Foto: Maria Randima Sørensen

Revideret 15.11.2018