Fuldmåneaften om "Blå Måne"

Udsolgt. Kom i planetariet 31.3 kl. 20 og få en forklaring på fænomenet ”Blå måne”, som indtræffer hele to gange i 2018 (januar og marts).

05.03.2018 | Trine Bjerre Mikkelsen

På forårets stjernehimmel er det især gruppen af stjernebilleder omkring Løven, som dominerer. Til stjernebilledet Løven hører der sig en gammel historie om, hvordan den unge Herkules sat en stopper for den frygtindgydende løves hærgen ved den græske oldtids by Nemea.

I takt med de lyse nætter indtræder, skal man sent ud på aften for at kigge på stjerner. Samtidig ses enormt mange spændende objekter. Blandt disse er der mange stjerner som i en forstand ”synger” til os.

Kom og hør om den sfæriske musik fra stjernerne og værktøjet ”asteroseismologi”, der bruges til at forstå disse ”stjernesange” på Aarhus Universitet. 

Det og meget andet kan du høre mere om til Fuldmåneaften på Steno Museet. Der er et begrænset antal pladser, så køb billet i god tid. Som noget nyt åbner udstillingerne kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Man kan også købe et glas vin eller en vand. 

Aftenen slutter med musik under stjernehimlen. 

Læs mere om Fuldmåneaften på Steno Museet

Købte billetter kan ikke refunderes.

Science Museerne
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 19.03.2018