Fuldmåneaften om geminiderne

Søndag 3. december kl. 20 er det igen tid til spændende Fuldmåneaften. Denne gang handler det om "Geminiderne og andre stjerneskudssværme."

06.11.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Enhver som nyder en stjerneklar nat kan fascineres over stjerneskud, og i almindelighed vil man kunne opleve 6-7 stjerneskud i timen.

Søndag 3. december kl. 20 er der igen Fuldmåneaften i Planetariet på Steno Museet. Denne gang med  astronomiformidler og idehistorie-studerende Marcus Lee Naldal, som fortæller om, hvordan stjerneskud har fascineret mennesker i forskellige kulturer. Han vil bl.a. fortælle om stjerneskudssværmen Geminiderne, hvor radianten befinder sig i stjernebilledet Tvillingerne (lat. Gemini). Geminiderne topper i aktivitet den 13/12-14/12 hvert år, hvor man kan være heldig at opleve flere snese stjerneskud i timen.

Det og meget andet kan du høre mere om til den kommende Fuldmåneaften på Steno Museet. Der er et begrænset antal pladser, så køb billet i god tid.

Søndag 3. december kl. 20

Pris 60 kr. pr. stk