Fuldmåneaften onsdag 31. januar om "Blå måne"

Kom ind i Planetariet på Steno Museet og få en forklaring på fænomenet ”Blå måne”, som indtræffer hele to gange i 2018 (januar og marts). Sidste dette skete var i 1999.

07.12.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Vinterens stjernehimmel er bl.a. domineret af seks stjernebilleder, som danner en stor sekstant (vinter-sekstanten), hvoraf stjernebilledet Orion er en af mest kendte. De mørke vinternætter giver også optimale betingelser for at kigge på stjerner. Så kom og få gode tips til, hvordan du lettest navigerer rundt på himlen. Hør, hvordan du finder spændende objekter som kæmpestjerner, dobbeltstjerner, stjernehobe og galakser.

Det og meget andet kan du høre mere om til Fuldmåneaften på Steno Museet. Der er et begrænset antal pladser, så køb billet i god tid. Som noget nyt åbner udstillingerne kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Man kan også købe et glas vin eller en vand.

Aftenen slutter med musik under stjernehimlen.

Fuldmåneaften onsdag 31. januar om ”Blå måne”

Læs mere om Fuldmåneaften i Planetariet på Steno Museet

Revideret 15.12.2017