Jul i Væksthusene

Har du brug for en pause fra juletravlheden, så tag på besøg i Væksthusene. Her kan du få en afstressende oplevelse alene eller sammen med familie og venner.

01.12.2018 | Trine Bjerre Mikkelsen

Fra 24. november og indtil 21. december er der plads til ægte julestemning i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse med Spire Ib, finde julens planter og krydderier i Væksthusene og smage på dem i Væksthusenes Café. Man kan også tilmelde sig en rundvisning om julens planter.

Juleopgaver for hele familien

Fra lørdag 24.november kan I løse juleopgaver med Spire Ib, og gå på opdagelse blandt Væksthusenes mange planter efter de ingredienser, man skal bruge til at lave verdens bedste risalamande. Find fx mandeltræet i Middelhavshuset, hvor de mange krydderurter fylder luften med dejlige dufte, og led efter ris og vanilje i det fugtige og varme Tropehus. Hvis I er blevet sultne af jeres søgen efter planter og ingredienser, kan I besøge cafeen og nyde nogle af julens godter. 

Som noget nyt vil der også være en Væksthus-nisse i weekenderne på bestemte tidspunkter.

UDSOLGT. Julerundvisninger: Tag hen, hvor vaniljen gror 

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. I julemåneden har vi også julerundvisninger, hvor man kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie. Temaet er Julens planter i Væksthusene. Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Vidste du fx at risalamande, trods sit fransk klingende navn, er en dansk opfindelse? I begyndelsen af 1900-tallet fandt man i de borgerlige hjem på at blande risengrøden op med piskefløde og mandler og servere den med kirsebærsovs som dessert i stedet for som forret. Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning. 

Læs mere om Jul i Væksthusene

Science Museerne
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 06.12.2018