Måneformørkelse i Danmark

Fredag 27.7 kl. 21.30 - 23.13 er der total måneformørkelse, også kaldet blodmåne. Derfor afholder Science Museerne, Brorfelde Observatorium i Holbæk Tycho Brahe Planetarium i København og Kroppedal Museum i Taastrup en aften i blodmånens tegn.

29.06.2018 | Trine Bjerre Mikkelsen

Fredag 27.7 kl. 21.30 er der total måneformørkelse, også kaldet blodmåne. Derfor afholder Steno Museet to forestillinger denne Fuldmåneaften, hvor man bl.a. vil kunne høre mere om himmelmekanikken ved formørkelser og forberede sig på den totale måneformørkelse samme aften.

Man kan ikke se måneformørkelsen fra Steno Museet. Men efter forestillingerne kan man nå selv at tage ud til en østvendt horisont for at se formørkelsen, fx Moesgaard Strand. Totalitet begynder 21.30 og slutter 23.13 (dansk sommertid).

Der er et begrænset antal pladser, så køb billet i god tid. Udstillingerne åbner kl. 19 og lukker kl. 20, så der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd enten før eller efter, afhængigt af tidspunktet for forestilling man har tilmeldt sig. Man kan også købe et glas vin eller en vand.

Aftenen slutter med stemning under stjernehimlen.

Købte billetter refunderes ikke.

Læs mere på eventen "Måneformørkelse i Danmark"

Revideret 06.07.2018