Spændende videnskabscafe om ansvarlig forskning

Torsdag den 30. november 2017 kl. 14.30-17.30 er der gratis videnskabscafe på Steno Museet. Det handler om etiske dilemmaer, og hvordan man gør forskning så ansvarlig som muligt.

23.11.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Videnskaben er fantastisk. Den løser samfundsmæssige udfordringer og bidrager til rigdom, velfærd og trivsel for mange mennesker over hele kloden. Men videnskab og teknologi kan også forårsage etiske dilemmaer, kontroverser og nye risici.

Det er temaet for den videnskabscafe, som afholdes på Steno Museet torsdag den 30. november 2017.

På Videnskabscafeen vil lektor Kristian Hvidtfeldt og centerleder Niels Mejlgaard introducere begrebet RRI ("Responsible Research and Innovation"). En række phd-studerende vil derefter præsentere deres forskningsprojekter og debatere med deltagerne om, hvordan man gør forskningen så ansvarlig som muligt.

Før Videnskabscafeen er der mulighed for at deltage i en rundvisning i Steno Museets udstillinger, som vil fokusere på etik og ansvarlighed i videnskaben.

Program

14.30-15.30: Museumsinspektør Hans Buhl viser rundt i Steno Museets udstillinger med særligt fokus på kontroverser og etiske problemer i videnskaben gennem tiderne.

15.30-16.00: Lektor Kristian Hvidtfeldt (Center for Videnskabsstudier) og centerleder Niels Mejlgaard (Dansk Center for Forskningsanalyse) introducerer RRI og programmet for resten af Videnskabscafeen.

16.00-16.15: Pause med forfriskninger.

16.15-17.15: Præsentation af phd-projekter og gruppediskussioner.

17.15-17.30: Sammenfatning og evaluering.

Videnskabscafeen er gratis og kræver ingen tilmelding.

Videnskabscafeen er en del af HEIRRI-projektet  som er støttet af EU via Ecsite.

Foto: AU Kommunikation

Revideret 24.09.2018