Weekendfortællinger på Steno Museet

Weekendfortællingerne på Steno Museet har været et stort tilløbsstykke. Nu er rumkapslen rejst tilbage til Danmarks Tekniske Museum, men weekeendfortællingerne fortsætter med skiftende emner fra udstillingerne. Den første weekend i hver måned.

29.04.2019 | Trine Bjerre Mikkelsen

Weekendfortællinger - oversigt

Alle dage kl. 13 og kl. 15 - weekendfortællingerne varer cirka en halv time.

Sfærernes harmoni

Rumkapslen er fløjet og tilbage står det tomme rum. Kom ind og oplev sammenhængen mellem musik og fysik. Formidler Otto Engemann studerer begge dele og giver et indblik i om der er lyd i rummet, hvorfor der er lyd på jorden og hvordan musik og matematik hænger smukt sammen. Med bølgeformationer, klaver og lyde fra rummet går vi på opdagelse i sfærernes harmoni.

Lørdag 4. maj og søndag 5. maj

I forsøgsdyrenes verden

Er det synd for aber at udsætte dem for forsøg? Og hvorfor er zebrafisk et perfekt forsøgsdyr?

Vi sætter fokus på forsøgsdyrene, og hvordan de hjælper os med at forstå kroppen og ny medicin.

Danmark var det første land til at indføre en lov om dyreforsøg i 1891. Selvom vi har mange års erfaring med at bruge dyr i forskning, opstår der hele tiden nye muligheder og nye etiske dilemmaer. Kom med ind i forsøgsdyrenes verden.

Lørdag 1. juni og søndag 2. juni

Tilmelding er ikke nødvendig. Man møder bare op. Det er gratis at deltage i den aktuelle weekendfortælling, når entréen er betalt. Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.

Revideret 16.05.2019