Godt år for natur og science i Aarhus

Det har været endnu et godt år for Science Museerne. Væksthusene, Steno Museet og Ole Rømer Observatoriet har samlet haft over 250.000 besøgende i 2016.

03.01.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Merkurpassage på Ole Rømer Observatoriet, ferieaktiviteter på Steno Museet og Naturens Døgn i Væksthusene og Botanisk Have har været særligt velbesøgte events i 2016.

På Steno Museet er astronomi fortsat meget populært blandt skoleklasser og andre besøgende. Museet har desuden oplevet en stor interesse fra SOSU-skoler i forhold til udstillingen “Kære krop, svære krop.”

I Væksthusene har rosende omtale i internationale magasiner og på web-sites sammen med arkitekturpriser højst sandsynligt medvirket til et godt besøgstal.

”Science Museerne arbejder for at understøtte og udfolde interessen for naturvi- denskab, ikke mindst ved at fange tidens trends og skabe involverende og spændende aktiviteter, der både tilbyder underholdning, reflektion og læring i den aktuelle kontekst,” siger direktør for Science Museerne Bent Lorenzen. ”Og det ser det ud til, at vi er lykkedes med. Vi er meget glade for og stolte over, at så mange mennesker har valgt at besøge os i 2016.”

Fra Rethink til Mars i 2017

Science Museerne håber både at kunne fastholde og forny de besøgendes interesse for science og natur i 2017.

”Næste år har vi naturligvis blikket rettet mod Aarhus 2017 som samarbejdspartner og international kulturby, hvor vi vil tilbyde mange spændende aktiviteter i den kontekst. I vinterferien sætter vi desuden fokus på et andet aktuelt emne, nemlig Mars, hvor vi omdanner Steno Museet til en Mars Camp. I Væksthusene intensiverer vi vores forårs- og juleaktiviteter, og på Ole Rømer Observatoriet har vi også nye tiltag i gang. Så der er nok at glæde sig til i 2017,” slutter Bent Lorenzen.

Tidslinje Science Museerne 2016

Februar og oktober

På Steno Museet trak en vinterferie med fokus på spil og computerteknologi sam- men med Mystik på museet i efterårsferien fulde huse og gav tilsammen et af de bedste besøgstal i museets historie.

Marts

Vandreudstillingen Danmark i rummet åbnede på Steno Museet i forbindelse med påsken.

Maj

Naturens Døgn i Væksthusene og Botanisk Have, som blev afholdt for første gang 2016 sammen med bl..a. Danmarks Naturfredningsforening, var med til sætte fokus på naturens tilstand gennem foredrag og aktiviteter.

Den helt store publikumsmagnet på Ole Rømer Observatoriet var Merkurpassagen, hvor besøgende kunne observere fænomenet gennem observatoriets kikkerter.

Væksthusene bød velkommen til besøgende nummer 500.000.

September

I Aarhus Festuge kunne de besøgende gå Upside Down og komme en tur behind the scenes i Væksthusene, Steno Museet og Herbariet.

Udstillingen Epidemier på Steno Museet blev udvidet med et afsnit om Ebola.

Året blev rundet af med næsten udsolgte Julerundvisninger i Væksthusene.

Fakta

Science Museerne omfatter Steno Museet, Væksthusene i Botanisk Have Aarhus, herunder Danske Plantesamfund, Ole Rømer-Observatoriet samt Herbariet (ikke åbent for offentligheden) i Universitetsparken.
Science Museerne formidler natur- og lægevidenskab samt de nyeste videnskabelige forskningsresultater primært fra Aarhus Universitet.

Science Museerne hører under Science and Technology ved Aarhus Universitet.

Revideret 23.06.2017