Naturens Døgn: Naturen i din baghave

Lad plæneklipperen stå, smid en frø-bombe og byg et insekthotel. Det handler om naturen i din baghave lørdag 13. Maj 2017, når Væksthusene og Botanisk Have Aarhus igen slår dørene op for Naturens Døgn. Et gratis arrangement om naturen med masser af aktiviteter for hele familien.

20.04.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Her sætter bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, Verdens Skove, Botanisk Haves venner og Science Museerne, Aarhus Universitet, fokus på naturen i knap et døgn. Fokus er, hvad vi hver især kan gøre for at give bedre plads til natur og biodiversitet – i den lokale såvel som globale baghave.

”Når vi har givet Naturen Døgns undertitlen ”Naturen i din baghave” denne gang, er det for at sætte fokus på, at selv små forandringer i naturen kan have kæmpestore konsekvenser. Vi vil gerne formidle, at det, der sker i vores lokale baghave, også har indflydelse på, hvad der sker i den globale baghave og vise versa. Selvom det kan forekomme uoverskueligt og måske indimellem nytteløst, hvad man gør som enkeltperson, så er det netop afgørende, at vi er i stand til at se sammenhængskraften i de mange små grønne indsatser. Og når naturen kommer tættere på os, lærer vi også mere om den og kan bedre hjælpe med til at bevare den.”

Hele dagen vil der fx være mulighed for at blive klogere på naturen ved Naturens ambulance, man kan bygge fuglekasser og insekthoteller, lave frøbomber, male landskaber og tage på flagermusetur.

Om aftenen er der spændende gratis foredrag efter først-til-mølle om Naturens tilstand – lokalt og globalt. Tilmelding til foredragene åbner og program offentliggøres mandag 24.4.17 Arrangementet afholdes i Væksthusene og Botanisk Have Aarhus 13. maj 2017. Her forenes det lokale og nationale perspektiv på naturen med det globale. Alle naturinteresserede børn, unge og voksne kan deltage i spændende aktiviteter.

Samarbejdspartnere

Danmarks Naturfredningsforening • Verdens Skove • Botanisk Haves Venner • Dansk Ornitologisk Forening • Aabrinkens Kogræsser- og Naturplejeforening • Væksthusene og Botanisk Have, Science Museerne v. Aarhus Universitet

Revideret 20.04.2017