Fuldmåneaften om "Åbne stjernehobe og deres alder"

Onsdag 10. maj kl. 20 er det igen tid til en stjernestund på Steno Museet. En anderledes Fuldmåneaften i Planetariet sammen med "Vild med ord"-litteraturfestival, hvor vi sammen udforsker grænserne mellem det litterære og det naturvidenskabelige.

15.04.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Hvordan kan vi bestemme en stjernes alder, og hvorfor er det vigtigt? Det og meget mere giver astronomistuderende Andreas Kjær Dideriksen svar på denne fuldmåneaften. Ved at studere det lys, stjernerne udsender, med forskellige metoder, kan vi ud fra observationer bestemme stjernernes alder. Hvis vi ser på hobe af stjerner og i særdeleshed specielle stjernesystemer i disse hobe - kaldet dobbeltstjerner -  kan vi finde nemmere finde ud af, hvor gamle stjernerne er. Dette vil i sidste ende være med til at give os en bedre forståelse af, hvordan stjerner udvikler sig.

Derefter tager vi ud til kanten af det ydre rum, når Søren Fauth læser op ad sin digtsamling ”Universet er slidt”. Med sig har Søren Fauth sin ven og musiker Ejler Nyhavn, som vil akkompagnerer oplæsningen med musik. Søren Fauth er foruden at være forfatter til digtsamlingen ”Universet er slidt” også ansat ved Tysk ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.

Stemning under stjernerne tilsidst. Udstillingerne er kun delvist åbne kl. 19.30 – 22.00 grundet renovering.

Onsdag 10. maj kl. 20

Revideret 20.04.2017