Kig ind i naturens processer

Som en del af "Efterårsferie på Steno Museet. Vær opfinder for en dag" har man en unik mulighed for at besøge et af laboratorierne på Mikrobiologi med professor Niels Peter Revsbeck.

27.09.2017 | Trine Bjerre Mikkelsen

Feltarbejde i en varm kilde med mikrosensorer. Foto: Niels Peter Revsbech

Vores evne til at studere og forstå naturen afhænger i høj grad af udvikling af værktøjer. Fx var resultatet af udviklingen af lysmikroskopet og den senere udvikling af forskellige typer elektronmikroskoper en revolution i vores forståelse af naturen.

I efterårsferien kan man sammen med professer Niels Peter Revsbech besøge et laboratorium på Aarhus Universitet, der har været banebrydende med udvikling af teknikker til studium af de processer, som foregår i mikroskala. Her kan man fx høre om, hvordan udvikling af kemiske sensorer med tykkelser på langt mindre end et hovedhår har bidraget til vores forståelse af mange processer i naturen, som fx kvælstofomsætning, og til en bedre rensning af vores spildevand. Få også demonstreret, hvordan man med sensorerne direkte kan måle fotosyntese i havbunden. Kig i et mikroskop på det mylder af liv, som findes i havbunden.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding efter først-til-mølle via nedenstående links.

Begrænset antal billetter.

Torsdag 19/10 kl. 11

Fredag 20/10 kl. 11

Lørdag 21/10 kl. 11

Mødested er foran Steno Museet, C. F. Møllers Allé 2. 8000 Aarhus C. Målgruppe er fra 12 år og opefter.

Revideret 13.10.2017