Astronomi

Eksempler: Elever i 4. og 5. klasse fra Grænseegnens Friskole har arbejdet med stjernebilledark og fortællinger gennem forskellige udtryksformer. Eleverne har skrevet, fortalt, danset, malet og komponeret deres personlige stjernebillede fortællinger forud for et besøg på Steno Museet. Du kan finde flere eksempler på YouTube her

Fag

Natur/teknik, billedkunst, dansk

Rundvisning

I rundvisningen om astronomi kan eleverne vælge genstande fra vores ”RekvisitRaket” og høre om mange forskellige tematikker inden for astronomien, herunder om planeterne samt stjernebilledernes historie.

Planetarieforestilling

Stjerneliv og himmelmyter
Vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs fortæller vi om andre stjernetyper og udpeger nogle af de nævnte stjernetyper på planetariets kuppel. Desuden får eleverne fortalt nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder. (45 min.)

Før & efter besøget

Med Steno Museets stjernebilledark kan eleverne tegne deres helt eget stjernebillede og skrive en lille historie til. Se lærervejledningen eller hent inspiration herunder:

Sådan har andre lærere brugt stjernebilledarkene

Elever i 4. og 5. klasse fra Grænseegnens Friskole har arbejdet med stjernebilledark og fortællinger gennem forskellige udtryksformer. Eleverne har skrevet, fortalt, danset, malet og komponeret deres personlige stjernebillede fortællinger forud for et besøg på Steno Museet (se eksempler øverst)

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 18.02.2019