Anmeld et museum

Anmeld et museum

Hva' tænkte de dog på?

Har dine elever en journalist gemt i maven? Eller har du en mening om det, du ser? Med undervisningsforløbet ”Anmeld et museum” får I mulighed for at opleve Steno Museet eller Væksthusene på en helt ny måde, nemlig som anmeldere og journalister. At skrive en anmeldelse af en aktuel udstilling giver eleverne mulighed for at observere Steno Museet eller Væksthusene på en ny og udfordrende måde. Formålet med besøget er tydeligt og produktet synligt.

Fag

Dansk, fysik/kemi og biologi.

Rundvisning

Eleverne må selv vælge hvilken udstilling der på klassen skal anmeldes. Det er dog altid en god idé at få en rundvisning i den udstilling, der skal anmeldes, så eleverne kan få et indblik i, hvad ideen og tankerne bag udstillingen har været.

Opgaver

Opgavehæftet X-Press Yourself, Journalistik, anmeldelser og udstillinger, er udarbejdet med det formål at lære eleverne at skrive anmeldelser af museumsudstillinger.

Som eksempel kan I se anmeldelsen "Videnskab og leg går hånd i hånd", der er skrevet af Alex og Frederik fra 8. klasse på Jellebakkeskolen, som fik den udgivet i JP Århus.

Før & efter besøget

Med baggrund i opgavehæftet X-Press Yourself, Journalistik, anmeldelser og udstillinger, kan klassen arbejde med anmeldelserne hjemme på skolen før besøget. 

På museet skal eleverne observere en særudstilling, et udsnit af en udstilling eller hele museet/Væksthusene og efterfølgende skrive en anmeldelse og sende dem til os, så de kan blive tilgængelige på vores hjemmeside. 

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 18.02.2019