Frugtsalat

Frugtsalat

Hvor vokser frugterne til frugtsalat, og hvordan ser de ud?

Forud for besøget modtager børnene brev fra Spire Ib, der inviterer dem til at komme i Væksthusene. Her skal de sammen med en formidler finde de planter, der er nødvendige for at kunne lave frugtsalat. Besøget er del af et forløb, hvor børnene forinden og efterfølgende beskæftiger sig med frugter. De skriver indkøbsseddel, handler og laver frugtsalat. 

Formålet med forløbet er at give børnene en kropslig og sanselig oplevelse af, at nogle af de produkter, de kender fra hverdagen, kommer fra fremmede steder, har vokset i et anderledes klima og været på en rejse hen til os. Oplevelserne i Væksthusene skal være med til at danne grundlag for en forståelse af naturen og dens betydning.

Besøget kan være en del af et forløb, hvor børnene forinden og efterfølgende beskæftiger sig med frugter. 

Her kan du læse en vejledning til underviseren.

Her kan du se og printe brevet fra Spire Ib til børnene.

Antal deltagere

Max 15

Pris

475 kr.

Før besøget

Kigge i bøger eller på nettet og tale om, hvordan appelsintræet, kakaotræet, vindruerankerne, bananpalmen, ananasplanten og vaniljeorkideen ser ud, og hvor man finder frugterne.

Lad eventuelt børnene skære i frugterne og tal om, hvordan den ser ud med skræl, uden skræl, hvilken del af frugten man spiser, og hvor frøene sidder. 

Efter besøget

Skriv indkøbslister.

Tag ud og handle frugterne.

Lav og spis frugtsalaten.

Opskrift på verdens bedste frugtsalat, med frugter fra hele verden

Det skal du bruge til 15 børnehavebørn:

  • 6 bananer
  • 1 ananas
  • 10 appelsiner
  • 500 g druer
  • Chokolade
  • 2 spsk. rørsukker
  • Flødeskum
  • 1/2 vaniljestang

Sådan gør du:

Start med at vaske fingrene.

Tag skrællen af bananerne og skær dem i store tern. Halver druerne og fjern kernerne. Pil appelsinerne og skær dem i tern. Skær skrællen af ananasen og skær den i tern. Tilsæt vaniljekorn og rørsukker, og vend det hele sammen.

Lad salaten trække 15-20 min. inden servering.

Server med flødeskum og chokoladestykker.

 

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 01.05.2018