Du er her: Science Museerne Skoletjenesten Nyheder fra skoletjenesten

Nyheder fra skoletjenesten

Elever arbejder med klimaforandringer

Hvad kan vi gøre for at mindske metanudledningen i forbindelse med dyrkningen af ris? Det er en af de problemstillinger, elever, der deltager i Engineering Day 7.11 i Væksthusene, kommer til at arbejde med.

Arrangementet foregår tirsdag den 7. november og er for udskolingselever. Eleverne skal arbejde med LittleBits og løse praktiske problemstillinger, der knytter sig til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, med særlig vægt på mål nr. 13: ”Handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser”. I løbet af forløbet tilegner eleverne sig faglig viden, der knytter sig til opgaven, de arbejder med den innovative proces, og endelig får de en indsigt i ingeniørens arbejdsmetoder. Det er gratis at deltage og sker efter først-til-mølle-princippet.

Arrangementet er en del af Engineering Day. Engineering Day er en del af projektet ”Engineering i skolen”. ”Engineering i skolen” er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden. Læs mere på Astras hjemmeside  

Studiejob i Væksthusene

Er du en god og inspirerende formidler, der brænder for biologi? Kan du lide at finde ”den gode historie” i naturvidenskabelige emner, og har du sans for den skæve vinkel?

Vil du arbejde i et miljø under stadig forandring, som du selv har mulighed for at præge? Og kan du lide at arbejde selvstændigt? Så er jobbet som formidler i Væksthusene måske noget for dig.

Vi søger løbende nye formidlere, så hold øje med hjemmesiden.

Arbejdsopgaverne består i at afvikle rundvisninger for forskellige grupper, fx private, firmaer, interesseforeninger og forskellige workshops for børnehavebørn, elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne. Herudover bliver der formidlingsopgaver i forbindelse med ferier, aftenarrangementer og vagter i weekenderne. Vi forventer, at du:

• har erfaring og talent for at formidle til børn og/eller unge

• har interesse for og viden om biologi

• er god til at reflektere over egen præstation

• kan improvisere og trives med ikke-fastsatte arbejdstider

• arbejder struktureret og er punktlig

Da vi gerne vil gøre Science Museerne til et sted, hvor eleverne ikke bare kommer på besøg, men et sted hvor de kan arbejde, skal du desuden være god til at facilitere en læringsproces.

Arbejdstid: ca. 6-8 timer pr. uge.

 

Få tilskud fra ULF i Aarhus

Du kan komme gratis på Steno Museet og i Væksthusene med din klasse. ULF i Aarhus giver igen i skoleåret 2017/2018 tilskud til undervisningsforløb i eksterne læringsmiljøer til alle grundskoler i Aarhus Kommune. Forløb op til 750 kr. er automatisk godkendt. Først-til-mølle til kassen er tom. 
Vælg fx mellem Astronomi-forløb, Ægløsninger eller Kære Krop Svære Krop. Se vores hjemmeside og find ud af, hvad der passer til din undervisning:
sciencemuseerne.dk/skoletjenesten/formidlingstilbud/

Læs mere om, hvordan du får tilskud og se de mange tilbud på ulfiaarhus.dk/gratis-undervisningsforloeb-skoler-20172018

Studiejob: Vi søger løbende nye formidlere til Skoletjenesten

Er du en god og inspirerende formidler, der brænder for naturvidenskab? Så er et job som formidler i Væksthusene eller på Steno Museet måske noget for dig? Vi søger og ansætter løbende, så hold øje med hjemmesiden

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 14.12.2017