Du er her: Science Museerne Steno Museet Oplevelser på museet Andreas Mogensen lander på Aarhus Universitet

Andreas Mogensen lander på Aarhus Universitet

Foto: NASA/ESA–J.Blair

UDSOLGT. Nu kommer den danske astronaut Andreas Mogensen til Aarhus Universitet, hvor han først holder foredrag på Aarhus Universitet og bagefter genforenes med sin Soyuz-rumkapsel på Steno Museet.

Du er inviteret med til en spændende dag. Tag din studiekammerat, familie eller naboens børn med til denne enestående begivenhed, hvor du kan møde en inspirerende rollemodel og den første dansker i rummet. Samtidig er det en unik mulighed for at komme tæt på den rumkapsel, som i 2015 fragtede Andreas Mogensen ud til den internationale rumstation (ISS).

I forbindelse med arrangementet er der nedsat en ungdomsgruppe med fem børn i alderen 10-16 år. De har hver især et spørgsmål, de får mulighed for at stille Andreas Mogensen.

Tilmelding

**Arrangementet er udsolgt.**Lørdag 23.3 kl. 9.45-16.00. Pris 50 kr.Begrænset antal pladser efter først til mølle. Ret til ændringer forbeholdes. Købte billetter refunderes ikke. **Arrangementet er udsolgt**

OBS: Billetten gælder både som indgangsbillet til Søauditorierne og Steno Museet, så husk billetten. Fremmøde skal ske senest kl. 9.45.

Arrangementet starter i Per Kirkeby-auditoriet (Søauditorierne på Aarhus Universitet), hvor Andreas Mogensen fortæller om sin 10-dages rumfærd i 2015. Efter foredraget forsætter arrangement på Steno Museet, hvor rumkapslen Soyuz kan opleves, og Andreas Mogensen vil besvare spørgsmål.

På Steno Museet kan publikum også høre Terma og SAC (Stellar Astrophysics Centre) fortælle om deres danske rumprogrammer.

I Søauditorierne:

Kl. 9.45. Dørene åbnes.

Kl. 9.55. Dørene til Per Kirkeby-auditoriet lukkes.

Kl. 10.00-11.00. Oplæg v. Andreas Mogensen i Per Kirkeby-auditoriet. Vært: Aase Roland Jacobsen, Science Museerne.

11. 00. Vi går mod Steno Museet. Det vil være muligt at opleve rumkapslen Soyuz, og Terma og SAC står for kortere præsentationer af deres rumprogrammer.

På Steno Museet:

Kl. 11.30-12.00. Rumforedrag i Planetariet og i udstillingerne med SAC, Terma og formidlere fra Science Museerne.

Kl. 12.30-13.15. Andreas Mogensen svarer på spørgsmål på trappen ved pendulet.

Kl. 13.30-14.00. Rumforedrag i Planetariet og i udstillingerne med SAC, Terma og formidlere fra Science Museerne.

Kl. 14.30-15.00. Rumforedrag i Planetariet og i udstillingerne med SAC, Terma og formidlere fra Science Museerne.

Kl. 16.00. Museet lukker.

Arrangeret i samarbejde med ESA, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Terma og Stellar Astrophysics Centre (SAC), Aarhus Universitet.

Revideret 22.03.2019