Du er her: Science Museerne Steno Museet Oplevelser på museet Efterårsferie 2017 på Steno Museet

Efterårsferie 2017 på Steno Museet

Vær opfinder for en dag. Efterårsferie på Steno Museet

Steno Museet søger kreative & nysgerrige børn til ”Vær opfinder for en dag” i efterårsferien 14.10-22.10. Alle dage kl. 10-16

Sammen med forskere og studerende fra Aarhus Universitet slår vi dørene op til en anderledes efterårsferie, hvor det handler om at få skøre ideer, lave spændende eksperimenter og gå på opdagelse i alt fra stjernehimlen, supercomputere & satellitter til enzymer & edderkopper.

Gratis adgang til museet under 18 år.

Der tages forbehold for ændringer.

DippedutLaboratoriet

Byg dine egne geniale opfindelser med dippedutter & dingenoter. Opfind den dims, du altid har manglet.

Hver dag 10-16

OpfinderKorpset

Hør om sære & geniale opfindelser. Vær med til sjove eksperimenter, når OpfinderKorpset bruger hele museet som sit laboratorium.

Hver dag kl. 10-16

SelfieLab

Træk i opfindertøjet & få et megasejt familiefoto med hjem fra museets SelfieLab.

Hver dag kl. 10-16

Udforsk stjernehimlen

I Planetariet på Steno Museet kan du få en stjerneoplevelse. Hver dag 11,13 og 15. Entré 30 kr.

OpfinderHjørnet

Gå på opdagelse i skøre opfindelser og deltag i konkurrencen. I samarbejde med Storm P Museet

ForskerLab

Undersøg edderkoppers vilde liv, gå på opdagelse i naturens opfindelser, se verden på en ny måde, vær med til spændende astro-aktiviteter, byg en supercomputer og leg med mystiske væsker.

Mød spændende & nysgerrige forskere og studerende fra Aarhus Universitet. Hver dag 10-16.

OBS: Skiftende program - se herunder:

Lørdag 14.10. Naturens egne opfindelser

Oplev og undersøg selv forskningen omkring bionik - at opdage og udnytte naturens egne opfindelser. Du får mulighed for at lave spændende forsøg, kigge i mikroskoper & fodre krybdyr. Vi dykker også ned i edderkoppens forunderlige verden. Her undersøger vi fx edderkoppers jagtmetoder og superstærke spind. Kom & hør, hvor Spiderman har fået sine kræfter fra, og om forskning måske en dag kan give dig superkræfter.

Ved Simon Fruergaard Pedersen, iNANO, Marie Rosenstand, Bioscience, & Marlene Uglebjerg Sørensen, Molekylærbiologi

Søndag 15.10. Naturens egne opfindelser

Ved Simon Fruergaard Pedersen, iNANO, Marie Rosenstand, Bioscience, & Marlene Uglebjerg Sørensen, Molekylærbiologi

Mandag 16.10. Teleskoper & satellitmissioner

Astronomiske opdagelser og rumrejser har kun været mulige med opfindelsen af teleskopet og satellitten. Kom og hør om Aarhus Universitets satellitmission - Delphini-1 - og det avancerede robotteleskop, SONG, på Tenerife. Tag alle dine spørgsmål omkring astronomi med, byg din egen satellit, og vær med til andre seje astro-aktiviteter.

Ved Mads Fredslund Andersen, Rasmus Handberg og Andreas Kjær Dideriksen, Fysik og Astronomi

Tirsdag 17.10. Teleskoper & satellitmissioner

Onsdag 18.10. Enzymværkstedet

Kom og vær med som molekylærbiolog! Udforsk cellers opbygning og funktioner, og lav sjove forsøg med enzymer.

Ved Marlene Uglebjerg Sørensen, Molekylærbiologi

Torsdag 19.10. Supercomputere og mystiske væsker

Prøv sjove computerspil til science, leg med nogle af verdens mest mystiske væsker & byg en supercomputer, der kan tackle meget komplekse udfordringer. Hjælp også forskerne med at forstå turbulens.

Fredag 20.10. Supercomputere og mystiske væsker

Lørdag 21.10. Supercomputere og mystiske væsker

Søndag 22.10. Supercomputere og mystiske væsker

Besøg også

Ole Rømer-Observatoriet kan du få en spændende stjerneforevisning under observatoriets kuppel hver aften kl. 18 og 20. Pris 25 kr.

Oplev spændende planter fra hele verden i Væksthusene i Botanisk Have. Lån en iPad i Cafeen og download den digitale planteapp Useeum.

Mandag-fredag 9-17, lørdag-søndag kl. 10-17. Gratis entré.

Revideret 13.09.2017