Du er her: Science Museerne Steno Museet Oplevelser på museet Udstillinger Videnskab er lidenskab

Videnskab er lidenskab

Steno Museets kommende nye udstilling "Forskning og forskerliv" handler om Nobelpristager Jens Christian Skou og livet som forsker

Udstillingen "Videnskab er lidenskab - om forskerliv og kogte krabber" åbner på Steno Museet 9. oktober 2018. Selve indvielsen sker 8. oktober (ikke åbnet for offentligheden), dagen, hvor Jens Christian Skou ville have fyldt 100 år. 

Mennesket har altid undret sig. Over stjernerne på himlen til, hvorfor mennesket trækker vejret. Fra det mindste til det største. Denne undren er med til at forandre verden. Gennem tiden har utallige mænd og kvinder dedikeret deres liv til at forsøge at finde svar på livets gåder og har derigennem skabt grundlaget for at redde menneskeliv, forbedre livskvalitet, skabe samfundsmæssig udvikling og forstå verden og universet. 

En ny udstilling om forskning og forskerliv åbner på Steno Museet 8. oktober 2018, samme dag som Nobelpristager Jens Christian Skou ville have fyldt 100 år. Udstillingens overordnede fokus er: Hvad er det, der driver en forsker? Hvorfor bruger man sit liv på at finde ud af, hvordan celler fungerer eller på at forstå bestemte dyrs hjertefunktion? En udstilling, hvor lidenskaben og videnskaben bliver sat under lup.

Et centralt omdrejningspunkt og interiør i udstillingen ”Videnskab er lidenskab - om forskerliv og kogte krabber” er Nobelprismodtager Jens Christian Skou og hans kontor, Det er – så vidt vides – verdens eneste Nobelpristagers komplette kontor, der er kommet på museum. Sammen med interiører og fortællinger om 5 andre forskeres arbejdspladser og forskning, udgør dette fundamentet i udstillingen. Oplev filmen om Skou og hans kontor, som er produceret i anledning af Aarhus Universitets 90 års jubilæum:

Udstillingen indrammes af 5 temaer, som alle er centrale i forskerlivet: ’Nysgerrighed’, ’Eksperiment’, ’Konkurrence og samarbejde’, ’Anerkendelse’ og ’Hvorfor forskning?’

Udstillingen åbner også op for de besøgende kan eksperimentere og afprøve forskellige ting. Man kan opleve et ”Hjerteakvarium” med små og store hjerter og lytte til forskellige pattedyrs hvilepuls, fx sammenligne hvilepulsen hos en mus og en grindehval. Man kan bygge molekyler af klodser, ligesom forskerne gør. Og man kan fortælle sine egne historier om anerkendelse, både som ven, kollega eller kæreste, i skolen, på sit arbejde, eller som en del af et andet fællesskab. 

Samme dag, som udstillingen åbner, indvies ”Skou Bygningen”, som er en laboratoriemedicinsk bygning til 800 millioner et stenkast fra Steno Museet. 

Læs også:

Aarhus Universitet kommer på museum

OBS: For at give plads til den nye udstilling er den medicinhistoriske udstilling i stueetagen lukket fra 3. maj 2018.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 30.08.2018