BOTANISKE DETALJER

Citronen er en af de botaniske illustrationer, man finder i udstillingen

Udstilling om botaniske illustrationer

Udstillingen ”Botaniske detaljer”  i Væksthusene er botaniske illustrationer, tegnet af Bent Johnsen (1919-2004). Tegningerne fremhæver planternes detaljer på en anden måde end et fotografi. Du kan i udstillingen opleve de botaniske tegninger og deres detaljerigdom.

Bent Johnsen underviste i plantetegning på Botanisk Institut, Københavns Universitet og har illustreret en række større botaniske værker, bl.a. ”Mountain flora of Greece” (1987-91) og ”Skandinaviens orkideer” (1994). Han fik i 1996 tildelt The Linnean Societys hæderspris for botaniske illustrationer. Illustrationerne er tegnet til brug i botanikundervisningen på Aarhus Universitet. Udover at være smukke fremhæver tegningerne de dele af planterne, der er vigtige for planternes systematik, fx en enkelt blomst.   

Når du har set de botaniske illustrationer, kan du gå på opdagelse efter planterne i husene, måske med ny inspiration fra udstillingen.

Du kan også downloade Væksthusenes digitale PlanteGuide gratis – app´en Useeum – og få mere information om planterne. 

Der er gratis adgang til Væksthusene og udstillingen.   

Rundvisning i udstillingen "Botaniske detaljer"

Nu har du mulighed for at komme med på en rundvisning i udstillingen "Botaniske detaljer". Her kan du få et kig ind 'behind the scenes' og høre om, hvordan billederne er lavet, og om den botaniske tradition, der ligger bag. Rundvisningen slutter med en tur rundt i Væksthusene, hvor vi ser de levende planter.

Fakta

  • Datoer: 18. marts 13. maj og 12. august 2020 
  • Varighed: 1 time
  • Pris: 45 kr.
  • Der er begrænset antal pladser efter først-til-mølle.

Tilmelding