ÆGTE JULESTEMNING I VÆKSTHUSENE

Billedet forestiller Væksthusene indhyllet i sne
Hvert år i julen kan man tage på en rundvisning i Væksthusene og smage på julens planter, i år dog med særlige corona-restriktioner. Billedet kan frit anvendes til redaktionel omtale af Væksthusene. Klik på billedet for at downloade det. Kredit: Science Museerne, Aarhus Universitet

Science Museerne lukker til og med 3/1-2021 Som følge af de nyeste restriktioner for at hindre spredningen af Covid-19 holder Science Museerne lukket fra onsdag 9/12-20 og indtil videre til og med 3/1-21. Alle købte billetter refunderes automatisk.

Restriktionerne omfatter Væksthusene i Botanisk Have, Steno Museet og Ole Rømer-Observatoriet.

Det er stadig muligt at købe og få tilsendt varer fra vores webshop: webshop.sciencemuseerne.dk indtil søndag 20/12-2020. 

Der er skruet op for julehyggen og den ægte julestemning i Væksthusene fra 25/11.

 

Har du brug for en pause fra juletravlheden, så tag på besøg i Væksthusene. Her kan du få en afstressende oplevelse alene eller sammen med familie og venner. Juleopgaver for hele familien Fra slutningen af november er der ægte julestemning i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse i væksthusene og finde julens planter og krydderier, og nyde julestemningen i Væksthusenes Café. Rundvisningen Smag på julen i Væksthusene hver onsdag og torsdag er desværre udsolgt.

I hele juleperioden kan hele familien løse sjove juleopgaver. Gå på opdagelse efter julens planter i Væksthusene. Du kan købe gløgg, et lækkert måltid og varm kakao i cafeen og mærke julefreden sænke sig.

Du kan også købe botaniske julegaver og ting til julekalenderen i museumsbutikken i Væksthusene eller i vores webshop: 

https://webshop.sciencemuseerne.dk/billetter/vaeksthusene

Eksklusive julerundvisninger med coronasikker afstand  

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. Fra onsdag 25. november 2020 kan man komme på julerundvisning, hvor man kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie. Temaet er Smag på julen i Væksthusene. Og der både skruet max op for julehyggen og sikkerheden, så alle kan føle sig trygge og mærke julefreden sænke sig.

Først vil en formidler fortælle spændende historier om julens planter på en guided tour i husene.

Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Vidste du fx, at risalamande, trods sit fransk klingende navn, er en dansk opfindelse? I begyndelsen af 1900-tallet fandt man i de borgerlige hjem på at blande risengrøden op med piskefløde og mandler og servere den med kirsebærsovs som dessert i stedet for som forret. Bagefter sætter vi os sammen i Væksthusene cafe, Nyder et glas af den lækre hjemmelavede gløgg, smager på de planter vi har set på turen i husene med sikker afstand og taler om julens planter. Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning.

Rundvisningerne varer cirka en time og 15 minutter. Der er plads til 9 personer på hver rundvisning. Billetpris 60 kr. pr. stk. incl. Smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg. Du skal bære mundbind, når du er på rundvisningen og er i Væksthusene. Du må tage mundbindet af, når du sidder i cafeen.  

Alle onsdage fra 25.11- 16.12 kl. 16.30 og kl. 18.30 (udsolgt)

Alle torsdage fra 26.11-17.12 kl. 16.30 og kl. 18.30 (udsolgt)

Du kan købe botaniske julegaver og ting til julekalenderen i museumsbutikken i Væksthusene eller i vores webshop: 

https://webshop.sciencemuseerne.dk/billetter/vaeksthusene

OBS: Begrænset antal pladser. Billetter skal bestilles senest dagen før den dato, du ønsker at deltage i en julerundvisning. Købte billetter refunderes ikke, og giv hvis du ikke deltager og følg Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Download pressebilleder - Jul i Væksthusene

Væksthusene iklædt sne. Foto: Science Museerne
Væksthusene iklædt sne. Foto: Science Museerne
Ægte julehygge i Væksthusene. Foto: Science Museerne
Ægte julehygge i Væksthusene. Foto: Science Museerne

Kan frit anvendes til redaktionel omtale 

Klik på det enkelte billede for høj opløsning