SMAG PÅ JULENS PLANTER I VÆKSTHUSENE

Billedet forestiller Væksthusene indhyllet i sne
Hvert år i julen kan man tage på en rundvisning i Væksthusene og smage på julens planter. Billedet kan frit anvendes til redaktionel omtale af Væksthusene. Klik på billedet for at downloade det. Kredit: Science Museerne, Aarhus Universitet

Har du brug for en pause fra juletravlheden, så tag på besøg i Væksthusene. Her kan du få en afstressende oplevelse alene eller sammen med familie og venner.

Fra slutningen af november er der plads til ægte julestemning i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse i væksthusene og finde julens planter og krydderier, og nyde julestemningen i Væksthusenes Café. Du kan også tilmelde dig rundvisningen Smag på julens planter i Væksthusene

Juleopgaver for hele familien

I hele juleperioden kan hele familien løse sjove planteopgaver. Gå for eksempel på opdagelse i Middelhavshuset, hvor de mange krydderurter fylder luften med dejlige dufte, og led efter ris og vanilje i det fugtige og varme tropehus. Hvis I er blevet tørstige i jeres søgen efter planter og ingredienser, kan I besøge cafeen og nyde en lækker kop varm kakao eller kaffe.

Julerundvisninger: Smag på julen i Væksthusene 

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. I julemåneden har vi også julerundvisninger, hvor man kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie. Temaet er Smag på julen i Væksthusene. Med spændende historier om julens planter og smagsprøver undervejs.

Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Vidste du fx, at risalamande, trods sit fransk klingende navn, er en dansk opfindelse? I begyndelsen af 1900-tallet fandt man i de borgerlige hjem på at blande risengrøden op med piskefløde og mandler og servere den med kirsebærsovs som dessert i stedet for som forret. 

Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning.

Mere information om julerundvisningerne i oktober 2020. Hold også øje med Væksthusenes facebookside

Download pressebilleder - Jul i Væksthusene

Væksthusene iklædt sne. Foto: Science Museerne
Væksthusene iklædt sne. Foto: Science Museerne
Ægte julehygge i Væksthusene. Foto: Science Museerne
Ægte julehygge i Væksthusene. Foto: Science Museerne

Kan frit anvendes til redaktionel omtale 

Klik på det enkelte billede for høj opløsning