ASTRONOMI I AARHUS

Science Museerne tilbyder astronomiformidling til både skoleklasser og private. Her trækkes på den nyeste forskning, særligt fra Aarhus Universitet, og tages udgangspunkt aktuelle astronomiske begivenheder. Fra hvad kan du se på nattehimlen lige nu til solformørkelse, fund af nye exoplaneter og teknologiske landvindinger indenfor rumfart. Astronomi i Aarhus består af mange forskellige platforme med spændende astronomiformidling. Formidlerne er oftest astronomi- og fysikstuderende fra Aarhus Universitet. 

Vi renoverer det smukke, historiske Ole Rømer-Observatoriet

Fra efteråret 2021 og indtil medio 2023 undergår det smukke, gamle observatorium en renovering, samtidig med at der skabes endnu mere formidling på stedet. Projektet får støtte fra Louis-Hansens Fond og Realdania. Vi glæder os til at byde dig velkommen i de nye omgivelser! 

Læs mere om projektet på Realdanias site.

Få mere viden om Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

I Planetariet tager vi dig med ud i Rummet!

Læn dig tilbage i de bløde stole, og oplev himmelrummet på nærmeste hold. På Planetariets kuppelloft kan du se årstidens stjernehimmel, mens formidlerne fortæller om stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener.

Planetariet er et rundt multimedierum med plads til 57 tilskuere. Salens loft er en halvkugle på 11 meter i diameter.

Planetariet viser forestillinger:

Udstilling om astronomi på Steno Museet

Få opskriften på en stjerne, forstå hvorfor der ikke altid er lys på hele Månen, og led efter exoplaneter om fjerne stjerner. Gå på opdagelse i udstillingen Astroteket, og lær vores nære og fjerne naboplaneter og galakser bedre at kende.

Læs mere om udstillingen Astroteket.

Astronomibloggen

Det seneste tiltag er Astrobloggen, hvor Science Museernes ansatte blogger om astronomi- fra aktuelle events til hvad kan du se på stjernehimlen i aften. 

Læs indlæg på Astronomibloggen.

Formidlingsforløb til skoler

Science Museerne tilbyder mange astronomiforløb til skoler. 

Førskole 

Indskoling

Mellemtrin

Udskoling

Ungdomsuddannelser