PLANLÆG BESØG

Ole Rømer-Observatoriet i aftenlys. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Som følge af de nyeste restriktioner for at hindre spredningen af Covid-19 holder Science Museerne lukket til og med 20. april. Det betyder, at vi desværre må aflyse alle planlagte forevisninger på observatoriet i denne periode. 

Alle købte billetter refunderes automatisk. 

Restriktionerne omfatter Væksthusene i Botanisk Have, Steno Museet og Ole Rømer-Observatoriet. Det er stadig muligt at købe og få tilsendt varer fra vores webshop: webshop.sciencemuseerne.dk.

Yderligere information, skriv til: sm@au.dk.

Tilmelding og priser

Vi glæder os til at byde velkommen til en ny sæson med stjerneforvisninger på Ole Rømer-Observatoriet. Du kan nu købe billetter til forevisninger i januar og frem til og med april 2021. For at overholde covid-19-restriktioner og passe godt på hinanden er der kun plads til 9 deltagere pr. forevisning. Vi afventer situationen ift. covid-19 i 2021 og tilpasser antallet ift. retningslinjerne løbende.

Det er obligatorisk at bære mundbind til forevisningerne.

Se datoer og køb billet i vores webshop: https://webshop.sciencemuseerne.dk/billetter/ole-romer-observatoriet


Forevisningerne er kun på dansk. Ønsker du en forevisning på engelsk, skal den bookes særskilt. Se, hvordan du booker en engelsksproget forevisning på siden Plan your visit.

Der er adgang til Ole Rømer-Observatoriet ca. 10 minutter før den aktuelle forevisning. Vær opmærksom på, at dørene lukkes til starttidspunktet. Herefter er der ikke adgang til forevisningen.

Presse og besøg vedr. redaktionel omtale af Ole Rømer-Observatoriet bedes rette henvendelse til kommunikationskonsulent Trine Bjerre Mikkelsen for nærmere aftale: tbm@sm.au.dk.

Skoleklasser og større grupper

Forevisninger for skoleklasser skal bookes særskilt. Skoleklasser er ikke underlagt et deltagerloft, men vi har kun plads til én klasse ad gangen. Find info om vores forevisninger for grundskole og ungdomsuddannelse på siden Til skoler.

Ønsker du at booke en særskilt forevisning til en voksen- eller børnegruppe, skal du være opmærksom på, at vi i øjeblikket har et deltagerloft på max 9 pers. pga. covid-19-restriktioner.  

Særskilte forevisninger er lukkede for andre og koster 675 kr. Et besøg varer to timer.

Book en forevisning på tlf. 8715 5415 tirsdag-fredag kl. 10-14 eller via mail: sm@au.dk.

OBS! Alle særskilte forevisninger skal bestilles mindst to uger i forvejen. Ved afbestilling senere end tre hverdage før bestilt besøg afkræves et gebyr på 500 kr.

Find vej til Ole Rømer-Observatoriet

Med bus

Tag bus 17 til Carl Nielsens Vej og stå af ved Væddeløbsbanen. Find busruter og køretider til observatoriet på midttrafik.dk.

I bil

Observatoriets adresse er Observatorievejen 1, 8000 Aarhus C. Observatoriet ligger i den sydlige del af Aarhus C. Gå til Google Maps for at se observatoriets placering.

Der er parkeringspladser for personbiler ved observatoriet. Større busser kan parkere på Væddeløbsbanens parkeringsplads, der ligger foran observatoriet.

Tilgængelighed for kørestole

Der er ingen elevator i det gamle observatorium, og det er derfor svært at færdes i observatoriet i kørestol.

Førerhunde må gerne medbringes.

Praktisk info

  • Der er toilet på observatoriet, dog ikke handicap-toilet.
  • Husk varmt tøj. Da vi åbner til nattehimlen, bliver der koldt i observatoriet.
  • Fotos og video: I er velkomne til at filme og tage billeder i observatoriet, så længe det er til privat brug, og I retter jer efter personalets anvisninger.