Elektromagnetisme og Ørsted på Steno Museet hver weekend

Der bliver masser af spændende eksperimenter og finurlige historier om Ørsted, når Steno Museet fejrer 200-året for Ørsteds opdagelse af elektormagnetismen.

02.09.2020 | Trine Bjerre Mikkelsen

Hver weekend på Steno Museet gør vi Ørsted kunsten efter, og opdager elektromagnetismen forfra med alle, der har lyst til at være med.
H.C. Ørsted var optaget af at gøre naturvidenskab forståeligt for alle. Det samme vil vi gerne gøre hver lørdag og søndag kl. 13 frem til jul.
Med en af vores dygtige formidlere får du mulighed for at gøre Ørsteds opdagelse efter. Du får også et unikt indblik i, hvordan forskere på Aarhus Universitet arbejder med at udnytte netop elektromagnetismen til at opbevare energi fra vedvarende energikilder uden dyre og forurenende batterier. Workshoppen er for alle, der der har lyst til at eksperimentere og se eksperimenter med elektromagnetismen. Anbefalet fra 10 -110 år.

Billetter købes ved Steno Museets indgang på dagen. Pris 30 kr. pr. stk.

Landet over er der fejring af 200-året for Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. På Science Museerne hylder vi også Ørsted med udstillingen "Nysgerrighed bringer ny teknologi" og weekendfortællinger om Ørsted og elektromagnetismen. I 2021 glæder vi os til at vise vandreudstillingen "Ørsted på ny - skønheden i naturen", som lige nu kan ses i Rundetårn i København.

Læs om udstillingen

Steno Museet