Naturvidenskab er populært blandt piger på mellemtrinnet

Science Museerne afholder Girls´Day in Science i to dage i efteråret. Arrangementet har været et tilløbsstykke og er allerede udsolgt.

11.09.2019 | Trine Bjerre Mikkelsen

Onsdag 2. og torsdag 3. oktober 2019 får 160 piger fra Folkeskolens mellemtrin mulighed for at undersøge, hvad naturvidenskab er på Science Museerne. Her skal de møde kvindelige studerende, som læser naturvidenskab på Aarhus Universitet og deltage i spændende workshops i Væksthusene og på Steno Museet, der handler om vidt forskellige emner fra biologi til astronomi. Eleverne skal kigge ud i verdensrummet, ind i kroppen, op i trætoppene og ned i blomsterne, og opfordres til at spørge: hvorfor er det sådan her? Hvad ville der ske hvis? Kunne man egentlig lige så godt…?

Astronomiformidler Nikoline Hummelmose studerer Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet og er en af de kvindelige studenterformidlere fra Science Museerne, som står for dagen.

Om Girls´ Day in Science

Girls' Day in Science  er en landsdækkende kampagnedag, hvor virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner over hele landet inviterer grundskole- og gymnasiepiger indenfor til at arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver. Pigerne møder kvindelige medarbejdere og studerende, der fortæller om deres valg af og karrieremuligheder med en naturvidenskabelig/teknisk uddannelse. Girls’ Day in Science sætter fokus på, at der er mange piger, der fravælger en naturvidenskabelig eller teknologisk retning i deres uddannelses- og karrierevalg. Evalueringen af Girls’ Day in Science 2017 viser, at halvdelen af pigerne har fået mere lyst til at tage en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.