Rekordstor interesse for naturvidenskab

Besøgstallet stiger stadig på Science Museerne. I vinterferien har over 16.000 gæster besøgt museerne, og alle tre museer under Science Museerne (Væksthusene, Steno Museet og Ole Rømer-Observatoriet) har slået deres egen besøgsrekord.

20.02.2019 | Trine Bjerre Mikkelsen

"Det største spørgsmål er i virkeligheden: Er det hele kun til for os, eller findes der liv andre steder derude?” Ordene kommer fra en af mange børneastronauter; en cirka 10-årig dreng, som besøgte Steno Museet i vinterferien. “Hvad tror du?” spørger vi. “Jeg ved det ikke, men jeg kunne godt tænke mig at finde ud af det,” svarer han med et drømmende blik.

Over 16.000 besøgende i vinterferien

7.674 gæster kom forbi Steno Museet i vinterferien “Rumrejsen 2019”. På Ole Rømer-Observatoriet var de to daglige forevisninger i vinterferien udsolgt, og der er ikke flere billetter til resten af sæsonen, som varer til og med april.

”Vi har længe haft en markant stigning i vores besøgstal. På Steno Museet i vinterferien har vi været oppe på 1200 gæster på en enkelt dag,,” siger Bent Lorenzen, der er direktør for Science Museerne på Aarhus Universitet. Også i Væksthusene har der været mange besøgende. 8.592 gæster besøgte Vækst-husene, hvilket er en stigning på 12,7% i forhold til sidste år. Alt i alt betyder det, at Science Museerne har haft 16.716 besøgende i vinterferien.

Rumkapsel er et trækplaster

”Der er ingen tvivl om, at Andreas Mogensens rumkapsel lige nu er det store trækplaster på Steno Museet. Men vi oplever også en stor interesse for naturvidenskab i almindelighed og astronomi i særdeleshed, ikke mindst i forhold til det stigende antal skoleklasser, som kommer for at få en rundvisning eller et formidlingsforløb.” Besøgstallet på Science Museerne har været højt siden efteråret, og i januar 2019 er antallet af gæster mere end fordoblet på Steno Museet sammenlignet med samme måned sidste år. Derfor udvidede Steno Museet åbningstiderne med to timer hver dag i vinterferien. Det betød, at gæsterne var mere jævnt fordelt over hele dagen og stadig kunne få en god oplevelse med sig hjem.

Museet håber på gensyn

”Vi håber jo, at de besøgende følger os, mens de vokser op, og at vi ser dem igen og igen,”,siger Bent Lorenzen. ”Først som deltagere i vores ferieaktiviteter og til formidlingsforløb gennem skolen. Senere når de skal vælge uddannelse, har vi forhåbentlig været med til at plante et frø, som får dem til at vælge en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse. Så har vi nået vores fornemste mål som Science Museerne.”