UDSOLGT. Smag på julen i Væksthusene

Spændende historier om julens planter og smagsprøver undervejs. Julerundvisningerne er udsolgt, men der er masser af andre julehyggelige oplevelser i Væksthusene.

28.10.2019 | Trine Bjerre Mikkelsen

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. I julemåneden har vi også julerundvisninger, hvor man kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie.

Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Vidste du fx, at risalamande, trods sit fransk klingende navn, er en dansk opfindelse? I begyndelsen af 1900-tallet fandt man i de borgerlige hjem på at blande risengrøden op med piskefløde og mandler og servere den med kirsebærsovs som dessert i stedet for som forret. 

Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning.

Julerundvisninger: Smag på julen i Væksthusene

UDSOLGT.

Rundvisningerne varer cirka en time. Billetpris 45 kr. pr. stk. 

Købte billetter refunderes ikke.  

Læs mere om Jul i Væksthusene

Botanisk Have, Science Museerne