RUNDVISNING VIDENSKAB ER LIDENSKAB

20.000 krabber og andre historier om livet som forsker

Oplev den prisvindende udstilling Videnskab er Lidenskab på Steno Museet med dine kolleger. Rundvisningen er gratis for alle personalegrupper på Aarhus Universitet. 

Steno Museet inviterer alle personaleforeninger på Aarhus Universitet til en spændende, involverende rundvisning i udstillingen Videnskab er lidenskab. Udstillingen vandt i efteråret 2021 den prestigefyldte internationale UMAC-Award for bedste udstilling på et universitetsmuseum.

Undren, nysgerrighed og hjerteblod

Videnskab er fyldt med lidenskab. Ikke mindst for de mennesker, der hver dag arbejder på Aarhus Universitet. Udstillingen ”Videnskab er lidenskab” udforsker de følelser, som er vigtige drivkræfter i forskningen, både de åbenlyse og ærværdige, men også de knapt så positive.

I vil også se det første og eneste indsamlede kontor efter en Nobelpristager i verden, Jens Chr. Skou, et hjerteakvarium med otte dyrehjerter samt de genstande, som indgik i Jens Chr. Skous legendariske forsøg fra 1950’erne, og om hvordan han brugte 20.000 krabber til sin forskning.

I vil også høre historier fra behind-the-scenes bl.a. om, hvad der skete, da hjerteakvariet sprang læk, og om personen bag forskeren Jens Chr. Skou.  

Så tag dine kolleger under armen og kom med til en aften i forskerlivets tegn.

Pris: Forløbet er gratis for personaleforeninger og personalegrupper på Aarhus Universitet.

For foreninger uden for AU koster arrangementet 2000 DKK eksl. forplejning

Deltagerloft: 15 pers.

Varighed: I alt cirka 2 timer

Program:

45 min. rundvisning i udstillingen ”Videnskab er lidenskab”.

75 min. Mulighed for at se museets andre udstillinger på egen hånd og for et godt socialt arrangement. Vi byder på en kop kaffe/the og lidt sødt. I har mulighed for selv at medbringe mad og drikkevarer, hvis I ønsker det. Ønsker I længere tid på museet, kan det bookes mod betaling.

Book en rundvisning ved at sende en mail til sm@au.dk eller ring på 87155415. Rundvisninger kan bookes fra 1. maj 2022. Som udgangspunkt er rundvisninger tirsdag, onsdag eller torsdag efter kl. 15, så det kan med fordel tilrettelægges som et hyggeligt gå-hjem-arrangement. Skriv gerne ønsker til dag i mailen og Rundvisning AU i Emnefeltet.

Sted:  Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Vi glæder os til at se dig!