SÆRFORESTILLING I PLANETARIET

Særforestillingerne er lavet til undervisning i astronomi for skoleelever, gymnasieelever og seminariestuderende, men kan bestilles af alle grupper. 

Forestillingerne er produceret af Planetariets astronomi-medarbejdere og forevises af disse. Vi tilpasser forestillingerne efter jeres alder og individuelle ønsker. 

Aktuelle forestillinger er

Stjernehimlen i aften
Med udgangspunkt i den aktuelle stjernehimmel fortæller vi om stjernerne og de mange myter om stjernebillederne.
Forestillingen, som varer ca. 20-45 min., kan tilpasses alle alderstrin fra børnehavebørn og opefter.

Stjerneliv og himmelmyter
Vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs fortæller vi om andre stjernetyper og udpeger nogle af de nævnte stjernetyper på planetariets kuppel. Desuden får eleverne fortalt nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder. Forestillingen varer ca. 45 min. og er primært for mellem og ældre skoleelever samt gymnasiet.

Meteoritter, kometer og stjerneskud
En meteorit er et stjerneskud, som har overlevet turen gennem Jordens atmosfære, men de er også rester fra Solsystemets dannelse for mere en 4,6 mia. år siden. Hvordan kan man kende en meteorit? Vi fortæller desuden om sammenhængen mellem kometer og meteorsværme.
Forestillingen varer ca. 45 min. og er primært for mellem og ældre skoleelever samt gymnasiet.