REJS MED STENO MUSEET I SOMMERFERIEN

På Steno Museet kan du debattere kropsidealer i sommerferien.

Du behøver ikke rejse langt væk for at opleve eksotiske planter og spændende genstande. Science Museerne i Aarhus har det hele. 

Tag på et superbilligt ophold med mange stjerner i Planetariet på Steno Museet, bevæg dig gennem den tropiske regnskov i Væksthusene, rejs gennem corona-krisen set med unge øjne eller drop forestillingerne om den perfekte strandkrop i Kære krop, svære krop. Velkommen til en skyfri ferie med Science Museerne. Uden fare for solskoldning, men med høj-risiko for at blive klogere. 

Rejs med Steno Museet i sommerferien

Fra lørdag 27. juni-9. august 2020. Alle dage kl. 10-16. Mandag lukket. 

Med rejseguide på Steno Museet

I sommerperioden tilbyder Steno Museet forskellige rundvisninger med guide, der giver rig mulighed for at eksperimentere, undres og blive klogere. 

Rejs tilbage i tiden

I anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen kan hele familien tage med guide tilbage i tiden og gøre sig erfaringer med Ørsteds banebrydende opdagelse.

Tirsdage kl. 13 og 14

Book din rejse tilbage i tiden efter først-til-mølle. Pris 30 kr.

Tirsdag 30. juni kl. 13 og 14 

Tirsdag 7. juli kl. 13 og 14 

Tirsdag 14. juli kl. 13 og 14 

Tirsdag 21. juli kl. 13 og 14 

Tirsdag 28. juli kl. 13 og 14 

Tirsdag 4. august kl. 13 og 14 

Rejs ind i kroppen

Endelig kan man rejse ind i kroppen opleve forskellige tiders forståelse af kroppen og behandling af sygdomme.

Torsdage kl. 13 og 14

Book din rejse ind i kroppen efter først-til-mølle. Pris 30 kr.

Torsdag 2. juli kl. 13 og 14 

Torsdag 9. juli kl. 13 og 14 

Torsdag 16. jul kl. 13 og 14 

Torsdag 23. juli kl. 13 og 14 

Torsdag 30. juli kl. 13 og 14 

Torsdag 6. august kl. 13 og 14

Rejs ud i Rummet

Man kan også rejse ud i Rummet til stjerner og planeter i Planetariet. Lyt til også til spændende stjernefortællinger med referencer til nogle af de mange nye ord, som Ørsted introducerede til det danske sprog.

Hver dag kl. 12 og 14. Billetter købes ved indgangen efter først-til-mølle. Pris 30 kr. Læs mere

Corona med unge øjne – en rejse ind i ukendt land

En corona-mand, strikkepinde, et par gode gå-sko og joggingbukser. Hvordan ser Corona-krisen ud fra et barn eller en ungs perspektiv? Med Corona-krisen har vi alle været vidne til en rejse ind i ukendt land, - og en 100 års begivenhed, som nutidens børn og unge vil huske resten af deres liv. Med udstillingen "Corona med unge øjne" på Steno Mueset får vi et unik indblik ind i, hvad der har haft særlig betydning for nogle af dem.  

Børn tegner corona-krisen

30 børn og unge har tegnet corona-krisen set fra deres perspektiv i mini-udstillingen ”Corona med unge øjne” og formidlet begivenheder, menneskelig opfindsomhed, håb og savn fra krisen. Samtidig inviteres gæsterne også til at tegne og skrive haiku-digte om en unik og mærkelig tid. 

Tegningerne er en del af en konkurrence i Politiken, hvor over 100 børn sendte deres tegninger ind. Materialet er unikt. Der findes stort set ingen bevarede børnetegninger fra tidligere danske epidemier. 

Coronadagbøger fra en skoledag 

Fra den første dag med skolelukningerne blev 8. årgang fra Fælleshåbsskolen ved Vejle sat til at skrive coronadagbog. Dagbøgerne beskriver en helt anderledes skole- og dagligdag, hvordan det er at være ung i et nedlukket Danmark og indeholder deres refleksioner over, hvad der skete i Danmark og verden i perioden. En del af disse dagbøger vises i udstillingen sammen med genstande, der har haft stor betydning for de unge i perioden.

Har du en beach-body? 

Et håndklæde, en tube solcreme og badetøj. Mere skal der ikke til for at være strandklar. Eller hvad? For sommeren burde være det tidspunkt på året, hvor vi gav os selv og hinanden plads til at lufte de store numser, strækmærkerne, de lange bryster og fritgående deller og den utæmmede hårvækst. Desværre står den naturlige krop ofte i kontrast til vores forestillinger om, hvordan en krop bør se ud for at være ok at vise sig halvnøgen på stranden. 

Med Steno Museets nye installation ”Bare kroppe”  og i udstillingen ”Kære krop, svære krop” kan børn, unge og deres familier få et realitetstjek og førstehjælp til at aflive fasttømrede og forvrængede forestillinger om den "perfekte" krop.

Sex og Samfunds frivilliggruppe i Aarhus står bag installationen ”Bare kroppe”, hvor 38 mennesker i 2018 stillede op med deres nøgne kroppe. Modellerne valgte selv, hvordan de præsenterede deres kroppe.