SOMMERFERIE PÅ STENO MUSEET

Steno Museet fejrer Videnskabsåret 2022 med masser af muligheder for at undersøge og udforske. Hele familien kan fx eksperimentere med bevægelse og energi i den nye, store kuglebane eller tage ud under stjernerne i Planetariet.

Det kan være svært at begribe, hvad energi er. Energi er overalt, den forsvinder ikke, men skifter imellem forskellige former. Men måske kommer man tættere på en forståelse af fænomenet, hvis man lægger vejen forbi Steno Museet i sommerferien. Her kan hele familien nemlig kaste sig ud i at bygge kæmpe kuglebaner i det nye ScienceLab.

Man kan også søge ind under Planetariets stjernehimmel, udforske udstillingerne med ScienceBingo eller blive klogere på planterne i Den medicinske urtehave. Og så fejrer vi, at det er 50 år siden, at alle børn i Danmark fik ret til kommunal tandpleje. Så kom og del jeres tandlægeoplevelser!

Alle aktiviteter er i perioden lørdag 25. juni-søndag 7. august 2022 kl. 10-16 (mandage lukket) med mindre andet er anført.

Program

ScienceLab

Byg og leg med kuglebaner tirsdag -fredag kl. 11.00 – 15.00 i uge 27 – 30.

Aktiviteten er gratis, når entréen er betalt. 

Spil ScienceBingo

Gå på opdagelse i Steno Museets spændende udstillinger og spil ScienceBingo. Find for eksempel noget, der er farligt eller noget fra Rummet.

Del en tandlægeoplevelse

I år er det 50 år siden børns tænder fik væsentlig bedre vilkår. Der blev loven om kommunal børnetandpleje nemlig vedtaget. I udstillingen Gentests og tandbørster kan man i anledning af 50-året dele en eller flere tandlægeoplevelser og få et blik ind i fortidens tandlægeklinik.

Sommerhimlen i Planetariet

Det kan være svært at se stjernerne i de lyse nætters tid. Men ikke i Planetariet. Få en fælles, sanselig oplevelse under stjernehimlen. Lær at finde vej på stjernehimlen med Karlsvognen og de klare stjerner på himlen.

Alle dage (undtagen mandag) kl. 12 og kl. 14.

Urte-app i Den medicinske urtehave

Ny USEEUM-app. Få styr på planterne i Den medicinske urtehave, og læs de spændende historier. Download ved at scanne QR-koden nederst på siden eller på museet. 

Tag museumsoplevelsen med hjem

Du kan også tage museumsoplevelsen med hjem som ScienceTakeaway. Ferietilbud 149 kr. to stk. 229 kr. 

Læs mere om ScienceTakeaway.

Sted

Steno Museet, Aarhus Universitet
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C

Åbningstider

Alle dage kl. 10-16 undt. mandag (lukket).

Videnskabsår22

Videnskabsår22 fejrer 100-året for, at Niels Bohr modtog Danmarks første nobelpris i fysik, og hvordan grundforskningens opdagelser har afgørende betydning for vores fælles, bæredygtige fremtid. Videnskabsår22 samarbejder med FN-initiativet International Year of Basic Sciences for Sustainable Development. 

Læs mere om Videnskabsår22.

Download urteappen - scan QR-koden.