Sommersjov med science

Sommerferie på Steno Museet

I sommerferien er der spændende science-oplevelser på Steno Museet, uanset om det regner, eller solen brager ned fra en skyfri himmel. 

Månen er i fokus på Steno Museet i sommerferien, hvor vi fejrer 50-året for den første bemandede månelanding. Samtidig er Den medicinske urtehave i fuldt flor, og de tre nye permanente udstillinger "Det nysgerrige menneske", Videnskab er lidenskab samt Gentests og Tandbørster åbnet. I sommerferien åbner Steno Museet også en ny astronomiudstilling, som viser, hvordan vi undersøger universet fra rummet.

Månen fascinerer både kunstnere, videnskabsfolk og alle os andre. Den er det eneste himmelobjekt, hvis overflade vi kan ane med det blotte øje, og den er vores nærmeste nabo i solsystemet. Månen er også det eneste sted uden for Jorden, hvor mennesket har efterladt et fodspor. Tolv mennesker har været på Månen, alle i perioden 1969-1972 ved hjælp af mindre computerkraft end en almindelig smartphone.

Steno Museet sætter Månen i fokus i sommerferien og fejrer, at det er 50-året for den første bemandede månelanding. Bl.a. kan du opleve en tidslomme fra 1969 i mini-udstillingen First Step. Tag plads i en stue fra 60’erne, se TV-billeder fra månelandingen flimre forbi på skærmen og læs spændende avisreportager fra dengang. I gæstebogen kan du læse erindringer fra danskere, som kan huske den første månelanding 21. juli 1969. Måske har du selv en månelandingshistorie, du vil dele? 

Det er også muligt at tage en selfie med de 12 måneastronauter, og der er stjerneforestillinger i Planetariet kl. 12 og 14.

Prøv også at:


Åbningstider

Steno Museets normale åbningstider

  • Tirs-fredag kl. 9-16
  • Lør-, søn- og helligdage kl. 11-16
  • Mandag lukket