STJERNEHIMLEN OVER AARHUS

Vi renoverer indtil efteråret 2022

Ole Rømer-Observatoriet er lukket på grund af renovering

Vi glæder os til at byde inden for igen i slutningen af 2022. 

Opgaver

På Institut for Astronomi og Fysiks hjemmeside kan du finde øvelser i astronomi og fysik, bl.a. om pulserende stjerner og ekstrasolare planeter. Øvelserne kan helt eller delvist udføres på Ole Rømer-Observatoriet.

Beskrivelse

To aftener er sjældent ens på Ole-Rømer Observatoriet. Indholdet afhænger af de besøgendes ønsker, hvad der er synligt på stjernehimlen og vejret. Et besøg består dog altid af en præsentation af stedet, hvor I får mulighed for at kigge nærmere på de historiske bygninger og udstyret.  Formidlerne vil desuden sørge for, at eleverne bliver opdateret på den nyeste forskning, der foregår ved Aarhus Universitet.

Afhængigt af vejret er det muligt at observere stjerner og planeter gennem observatoriets kikkert eller blive introduceret til SONG-teleskopet, der står på Tenerife, men kan styres fra Aarhus.

Formål

  • At give eleverne redskaber og viden til at selv at udforske stjernehimlen
  • At give et historisk rids af hvad og hvordan vi har observeret stjernehimlen gennem tiden
  • At give eleverne et indblik i, hvor langt vi er nået med udforskningen af Rummet, og hvad AU forskere arbejder med i dag

Fag

Natur-Teknologi

Rundvisning

En rundvisning på Ole Rømer-Observatoriet giver indblik i, hvad universet er for en størrelse. Vi kan begynde helt inde ved solen og slutte vores rejse i begyndelsen af universet! Efter introduktionen bliver der mulighed for, hvis vejret tillader det, at komme op i den ene af observatoriets to kupler og se stjerner og evt. planeter i vores kikkert.