Du er her: Science Museerne Botanisk Have Naturens Døgn

Naturens Døgn

Naturens Døgn - Hold øje med mangfoldigheden afholdes i Væksthusene og Botanisk Have Aarhus lørdag 11. maj 2019.

Den danske natur er under pres, og dens mangfoldighed af dyre- og plantearter er truet. Når man hører, at helt almindelige fugle som sanglærke, vibe og stær er i tilbagegang og antallet af insekter er faldet drastisk, kan det forekomme uoverskueligt at gøre noget som enkeltperson. Derfor er det afgørende, at vi er i stand til at se sammenhængskraften i de mange små grønne indsatser. For vi kan alle være med til at gøre en forskel. Når vi gør en indsats for at hjælpe naturen, kommer naturen tættere på os. Vi lærer mere om den og kan derfor også bedre hjælpe med til at bevare den. Derfor er årets tema, hvordan vi kan holde øje med mangfoldigheden i naturen og være med til passe på den.

På Naturens Døgn kan hele familien deltage i masser af spændende aktiviteter, der kan hjælpe naturen og øge opmærksomheden på biodiversitet og den fælles indsats.  Væksthusene har åbent kl. 10-22

Hele dagen kl. 10-17 vil der være mulighed for at bygge fuglekasser og insekthoteller, høre om kogræsserlaug og naturpleje, male landskaber, tage på et regnskovsløb eller måske på en flagermuse-tur.

Kl. 14-15 er der gratis foredrag om "Myrer og mangfoldighed" ved Mogens Gissel, lektor emeritus ved Institut for Bioscience – Zoofysiologi. Foredraget er gratis, men kræver tilmelding efter først-til-mølle.

Se program

Kl. 14-15 er der spændende foredrag om "Myrer og mangfoldighed" med Mogens Gissel, lektor emeritus ved Institut for Bioscience – Zoofysiologi i Væksthusenes formidlingslokale. Gratis, men kræver tilmelding. Billetter efter først til mølle.  

Om aftenen er der NaturNat i Væksthusene indtil kl. 22 hvor man bl.a. kan lytte til aften-lydkulisse i Tropehuset kl. 20-22 og tage på rundvisningen "Jorden rundt på en time til Naturens Døgn" kl. 19 og 20. Kræver ingen tilmelding, man møder bare op i Væksthusenes Café det aktuelle tidspunkt

Cafeen lukker for bestilling af mad kl. 21.Man kan fx købe en biodivers tapas-tallerken med et lækkert drys af crunchy insekter.

Man kan også tage på flagermustur i Botanisk Have kl. 21.15-22.30 med flagermus-ekspert Julie Dahl Møller, som holder oplæg i Væksthusene og bagefter tager os med ud på jagt efter den ægte vare i Botanisk Have. Der bliver rig lejlighed til at prøve lytteudstyr, og selv spotte nattens små luftakrobater mellem havens store træer. Kræver ingen tilmelding, man møder bare op i Væksthusenes Cafe kl. 21.15.

Mødested: Væksthusenes Café

Fakta

Det er gratis at deltage i"Naturens Døgn - Hjælp naturen" og kræver ingen tilmelding i forhold til dagsaktiviteterne. 

Arrangementet afholdes i Væksthusene og Botanisk Have Aarhus 11. maj 2019. Alle naturinteresserede børn, unge og voksne kan deltage i spændende aktiviteter og være med til at hjælpe naturen. Se program

Samarbejdspartnere

Danmarks Naturfredningsforening • Verdens Skove • Botanisk Haves Venner • Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening • Arternes Aarhus • Væksthusene og Botanisk Have, Science Museerne v. Aarhus Universitet 

Download billeder til pressebrug

Foto: Science Museerne
Foto: Science Museerne
Foto: Ditte Valente, Danmarks Naturfredningsforening
Foto: Ditte Valente, Danmarks Naturfredningsforening
Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto
Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto
Naturens Døgn 2018
Naturens Døgn 2018
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 09.04.2019