PRAKTISK INFORMATION & FOTO

Entré

Der er gratis adgang til Væksthusene. 

Gå selv-grupper 

Kommer I en større gruppe eller skoleklasse, vil vi gerne vide det på forhånd. Kontakt os på telefon 87 15 54 15 tirsdag-fredag, kl. 10-14 eller på mail sm@au.dk

Private arrangementer 

Det er ikke muligt at afholde private arrangementer, fx barnedåb, fødselsdage, konfirmation og bryllup i Væksthusene. Husk, at du er gæst i Væksthusene, og at det skal være et rart sted for alle besøgende at være. Så tag hensyn til de andre besøgende, pluk ikke planterne og følg i det hele taget personalets anvisninger.

Mad og drikke

Det er muligt at købe mad og drikke i Væksthusenes hyggelige café.

Medbragt mad og drikke skal nydes enten på 1. sal i madpakkeområdet eller i det afmærkede område i gårdhaven ved borde-bænkesættene.

Mad og drikke må ikke medtages i klimazonerne.

Pressefotos

Skal bookes forud og kun efter nærmere aftale. Kontakt Science Museerne på 87155415 eller kommunikationskonsulent Trine Bjerre Mikkelsen tbm@sm.au.dk mobil 93508248 i god tid før. 

Øvrige fotos og video

  • I er velkomne til at filme og tage private billeder i Væksthusene med almindeligt håndholdt udstyr. Det er ikke tilladt at bruge stativ eller andet tilbehør og al færdsel må kun ske på stierne. Ligeledes skal I rette jer efter personalets anvisninger
  • Skal du tage billeder til skoleopgaver, så kontakt os mindst 14 dage før på tlf. 8715 5415 for at høre, om det kan lade sig gøre. 
  • Øvrige fotosessions, herunder bryllupsbilleder og billeder til kommercielt brug samt brug af stativ, model m.m., er betalingspligtige. Booking på 87 15 54 15 mindst 14 dage inden besøget.
  • Sociale medier: I er meget velkomne til at lægge fotos og video ud på sociale medier. Tags: #Væksthusene og #BotaniskHaveAarhus

Tilgængelighed for kørestole

P-pladser for kørestolsbrugere findes tæt ved Væksthusenes hoveddør.
I Væksthusene er der brede stier, som giver nem adgang for kørestole.
Stierne i Botanisk Have kan visse steder være stejle. En del af stierne er asfalterede.  

Opbevaring

Opbevaringsbokse med lås findes i garderoben. Skoleklasser kan benytte vores store flight cases med lås.

Trådløst netværk

I caféen udleveres log-in til gratis trådløst netværk. 

Hunde

Hunde har ikke adgang til Væksthusene. Der findes hundekrog tæt ved indgangen.
Fører- og servicehunde må dog gerne medbringes indenfor.

Rygning

Væksthusene og gårdhaven er røgfrit område.

Find vej til Væksthusene og Botanisk Have

Botanisk Have og Væksthusene ligger centralt i Aarhus, kun 10 minutters gang fra Domkirken.

I bus: Bus 2A, 3A og 5A stopper alle langs Botanisk Have. Find andre busruter og -tider til Botanisk Have på www.midttrafik.dk.

I bil: Der er p-plads for biler og busser midt i Botanisk Have. Kør ind ad Peter Holms Vej fra Langelandsgade. Vær opmærksom på, at der er betalingsparkering på p-pladsen. De første to timer er dog gratis, men bilen skal altid registreres via automat eller app. 

Gående: Der er adgang til haven ad flere forskellige gangstier fra byen og Ringgaden.