OM SCIENCE MUSEERNE

Science Museerne omfatter Ole Rømer Observatoriet, Væksthusene i Botanisk Have Aarhus, Steno Museet, Herbariet og Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Science Museerne hører under Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet. 

Væksthusene

Væksthusene hører under Science Museerne, Aarhus Universitet og ligger i hjertet af Aarhus, midt i Botanisk Have.

Gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller tag en pause i cafeen og nyd maden og de grønne omgivelser. 

Gratis adgang.

Læs mere om Væksthusene

Botanisk Have

Botanisk Have er åben døgnet rundt hele året. Indkørsel fra Langelandsgade ad Peter Holms Vej. Som gående er der adgang ad flere gangstier fra byen og Ringgaden. Botanisk Have er et godt sted til slentre- eller løbeture med masser af oplevelser for store og små. 

I Botanisk Have ligger også Væksthusenes vilde baghave med dansk natur i miniformat. 

Læs mere om Botanisk Have

 

Steno Museet

Steno Museet hører under Science Museerne, Aarhus Universitet, og ligger i universitetsparken. 

På Steno Museet kan børn og voksne gå på opdagelse i alt fra astronomi til kropsidealer. I Planetariet er der Fuldmåneaften hver måned, og hver weekend kl. 12 og kl. 14 kan man se og høre om den aktuelle stjernehimmel. I ferierne er der sjove science aktiviteter for børn og barnlige sjæle og formidling med ansatte, frivillige og studerende fra Aarhus Universitet.

I Den medicinske urtehave er der fascinerende planter og duftende krydderurter og rundvisninger i forår og sommerperioden. 

Læs mere om Steno Museet

Ole Rømer Observatoriet

Ole Rømer Observatoriet hører under Science Museerne, Aarhus Universitet og rummer bl.a. Danmarks største teleskop. Observatoriet genåbnede i 2023, hvor det ved hjælp fra fonde og andre bidragydere er blevet restaureret og observatoriet er omdannet til en Sciencepark med fokus på formidling af naturvidenskab.

Der er forevisninger cirka 15 hverdagsaftener  om måneden.

Læs mere om Ole Rømer Observatoriet og køb billet