Du er her: Science Museerne Steno Museet Oplevelser på museet Fuldmåneaften i planetariet

Fuldmåneaften i planetariet

Fuldmåneaften i Planetariet
Foto: Jesper Grønne, www.hvadihimlen.dk Klik på billedet for at downloade det i forbindelse med redaktionel omtale

Tag din kæreste, din nabo eller dine store børn med til Fuldmåneaften i planetariet. 

Programmet skifter fra gang til gang. Somme tider er der fortælling under stjernerne, andre gange kan I høre om astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne.  Billetter koster 60 kroner og kan købes i vores webshop. Klik på links til det aktuelle arrangement herunder.

Som noget nyt er museets udstillinger er åbne fra 19. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand i cafeen. Forestillingerne starter kl. 20.

Sted Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Ret til ændringer forbeholdes. Kom i god tid. Dørene lukkes, og der er ikke adgang til arrangementerne efter starttidspunktet.

Hvis der ikke er udsolgt før forestillingen, er der et begrænset antal billetter til salg i døren. Der er plads til 57 deltagere, så bestil din billet i god tid, hvis du vil være sikker på at få plads. Dørene lukkes kl. 20 præcis.

Købte billetter refunderes ikke.

Se indslag om Fuldmåneaften i TV2 OJ fra onsdag 24.10.18 med Andreas Kjær Dideriksen og Aase Roland Jacobsen

Kommende fuldmåneaftner i Planetariet

Fuldmåneaften om ”Vinterhimlen” fredag 23. november. UDSOLGT

Orion er vinterhimlens mest markante stjernebillede. Her kan vi se den flotte Hestehovedtåge og Oriontågen. Med det blotte øje vil Oriontågen se ud som en tåget hvid tot vat. Men et stort teleskop kan man fange et glimt af disse smukke tåger, hvor nye stjerner dannes. Mange myter knytter sig til stjernebilledet Orion: Vikingerne så guden Frej her, og grækerne så en stor jæger med hunde og skjold på jagt efter en tyr. Vi ser også på, hvilke planeter, der er synlige for tiden. Aftenen slutter med stemning under stjernerne.

Det og meget andet kan du høre mere om til Fuldmåneaften på Steno Museet. Der er et begrænset antal pladser, så køb billet i god tid. Som noget nyt åbner udstillingerne kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Man kan også købe et glas vin eller en vand. Med idehistoriker-studerende Anders Ladefoged Christensen, som giver spændende kulturhistoriske perspektiver på stjernehimlen.

Aftenen slutter med stemning under stjernehimlen. 

Købte billetter refunderes ikke. 

”Gør-det-selv-Fuldmåneaften” lørdag 22. december

Planetariet holder julelukket. Istedet kan du gå ud i din egen baghave og nyde stjernehimlen, hvis det er klart vejr! I forvejen kan du evt. købe et stjernekort i Steno Museets butik eller besøge Planetariet i weekenden og høre om aftenens stjernehimmel.

Download billeder til pressebrug

  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 09.11.2018