Du er her: Science Museerne » Steno Museet » Oplevelser på museet » Fuldmåneaften i planetariet

Fuldmåneaften i planetariet


Tag din kæreste, din nabo eller dine store børn med til Fuldmåneaften i planetariet. 

Programmet skifter fra gang til gang. Somme tider er der fortælling under stjernerne, andre gange kan I høre om astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. 

Billetter koster 60 kroner og kan købes i vores webshop. Klik på links til det aktuelle arrangement herunder.

Museets udstillinger er åbne fra 19.30 til 22

Sted Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Ret til ændringer forbeholdes. Kom i god tid. Dørene lukkes, og der er ikke adgang til arrangementerne efter starttidspunktet.

Hvis der ikke er udsolgt før forestillingen, er der et begrænset antal billetter til salg i døren. Der er plads til 57 deltagere.

Se indslag på TV2 OJ om fuldmåneaften den 28. september 2015 

  Næste fuldmåneaften er onsdag 20. juli kl. 20 og kl. 21.30 om ”Sommerhimlen og de lyse nætter”

  Om sommeren har vi lyse nætter her i Danmark. Det betyder, at stjernerne næsten ikke er synlige fra jorden. Men hvad er de lyse nætter for et fænomen? Kan vi se planeter alligevel? Og hvornår kan vi så igen nyde synet af stjernerne på den mørke nattehimmel? Hør også om myter og moderne astronomi på sommerens stjernehimmel. Stemning under stjernerne til sidst.

   

  Torsdag 18. august kl. 20 og kl. 21.30: ”Himmellys”

  Enhver, som nyder en stjerneklar nat, kan fascineres af stjerneskud, og i almindelighed vil man kunne opleve 6-7 stjerneskud i timen. Men et stjerneskud er i virkeligheden ikke en stjerne. Kom til Fuldmåneaften, og hør planetarieinspektør Aase Roland Jacobsen fortælle om, hvad det så er. På en stjerneklar aften vil man også kunne opleve en anden form for lysglimt - satellitter. Ofte vil man se satellitterne som en lille lysende prik som langsomt bevæger sig mellem stjernerne. Vi kan desuden holde øje med ISS - Den Internationale Rumstation fra baghaven. Stemning under stjernerne til sidst.

   

  Fredag 16. september kl. 20 og kl. 21.30: ”Efterårshimlen”

  Stjernehimlen forandrer sig i løbet af året. Nogle stjernebilleder forsvinder bag horisonten og andre dukker op. Kom og hør om nogle af de stjernebilleder, vi kan se på efterårets stjernehimmel og om de myter, der knytter sig til stjernebillederne. Men den moderne astronomi fortæller også om spændende ting man kan se på efterårshimlen. Stemning under stjernerne til sidst.

  Download billeder til pressebrug

  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  Henvendelse om denne sides indhold: 
  Revideret 23.06.2016