Du er her: Science Museerne Steno Museet Oplevelser på museet Fuldmåneaften i planetariet

Fuldmåneaften i planetariet

Fuldmåneaften i Planetariet
Foto: Jesper Grønne, www.hvadihimlen.dk

Tag din kæreste, din nabo eller dine store børn med til Fuldmåneaften i planetariet. 

Programmet skifter fra gang til gang. Somme tider er der fortælling under stjernerne, andre gange kan I høre om astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne.  Billetter koster 60 kroner og kan købes i vores webshop. Klik på links til det aktuelle arrangement herunder. Museets udstillinger er åbne fra 19.30 til 22

Sted Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C

Ret til ændringer forbeholdes. Kom i god tid. Dørene lukkes, og der er ikke adgang til arrangementerne efter starttidspunktet.

Hvis der ikke er udsolgt før forestillingen, er der et begrænset antal billetter til salg i døren. Der er plads til 57 deltagere.

Se indslag på TV2 OJ om Fuldmåneaften i Planetariet og blodmåne på Ole Rømer Observatoriet den 28. september 2015

Foto: NASA
Foto: NASA

Onsdag 14. december kl. 20 og kl. 21.30: ”Vinterhimlen”

Orion er vinterhimlens mest markante stjernebillede, og astronomiformidler på Steno Museet Lærke Lyhne Nielsen vil fortælle om den flotte hestehovedtåge og Oriontågen. Med det blotte øje vil Oriontågen se ud som en tåget hvid tot vat, men et stort teleskop kan fange et glimt af disse smukke tåger, hvor nye stjerner dannes. Mange myter knytter sig til stjernebilledet Orion: Vikingerne så guden Frej her, og grækerne så en stor jæger med hunde og skjold på jagt efter en tyr. Vi ser også på, hvilke planeter der er synlige på decemberhimlen.

Julestemning under stjernerne til sidst

Udstillingerne er åbne kl. 19.30 – 22.00

 

Torsdag 12. januar kl. 20 : Viden og Visuals: ”SONG teleskopet og jagten på exoplaneter”

Astronom Mads Fredslund fortæller i cafeen om SONG teleskopet på Tenerife og det verdensomspændende stjerneprojekt. Aarhus Universitet er leder og medejer af teleskopet, som om natten observerer helt af sig selv. På Ole Rømer-Observatoriet i Aarhus er der opstillet et kontrolrum, hvor observatoriet kan styres fra. Vi vil koble os op til teleskopet og demonstrere fjernstyringen. Bagefter går vi i Planetariet og ser på nogle af de steder, hvor SONG projektet undersøger stjernesystemer og leder efter jordlignende exoplaneter.

Stemning under stjernerne tilsidst

Mulighed for spisning i Matematisk Kantine inden.

Dørene åbnes kl. 19.30

Lørdag 11. februar kl. 20 og kl. 21.20: ”På stjernejagt”

Vinteren byder på rigtig mange spændende ting at lede efter på stjernehimlen og denne aften viser vi, hvordan man med app’s på mobilen kan finde rundt på himlen. På vinterens stjernehimmel kan man nemlig finde både varme og kolde stjerner, stjernehobe og steder, hvor der dannes solsystemer ligesom vores netop nu. Dette sker i stjernebilledet Orion, hvor både Oriontågen og Hestehovedtågen er skyer af støv og gas, hvor stjernedannelsen sker. Denne aften giver vi introduktion og gode råd til brug af apps, det drejelige stjernekort og andre nyttige tricks og hjemmesider til den nysgerrige stjerne kikker. Vinteren er også der, hvor nætterne er lange og frostklare, hvilket giver de bedste muligheder for at gå på stjernejagt. 
Stemning under stjernerne til sidst.

Stemning under stjernerne tilsidst

Udstillingerne er åbne kl. 19.30 – 22.00

 

 

Download billeder til pressebrug

  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
  • Fuldmåneaften i Planetariet
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 25.11.2016