Smag på verden i Aarhus

Spændende sommerrundvisning om planter i Væksthusene. Nu kan du smage på verden i Aarhus C.

23.05.2018 | Trine Bjerre Mikkelsen

Dato ons 20 jun
Tid 18:00 19:00
Sted Botanisk Have og Væksthusene, Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C

Du behøver ikke rejse langt væk, hvis du vil opleve og smage på planter fra hele verdenen. Hver onsdag i  sommermånederne fra onsdag 6. juni-29. august kl. 18-19 inviterer Væksthusene på spændende rundvisninger om planter og smagsprøver fra det globale køkken. 

Smag på verden i byens grønne frirum

Smag på planter fra hele verden og hør om, hvordan den mad, vi spiser, hænger sammen med det sted, vi bor og de naturgivne betingelser, som findes der. Find fx ud af hvorfor maden i troperne er så stærk, og hvorfor man i landene omkring middelhavet spiser oliven og gedekød krydret med timian og rosmarin. 

Plantemad er klimamad, siger man. Men der er forskel på, om du spiser en rodfrugt eller en papaya. Hør om og smag på klimavenlig mad. Tag første skridt mod at blive en mere klimabevidst forbruger.

God dansk mad. Nyt nordisk køkken. Gulerødder, kartofler (med sovs) og agurker. Vi har alle et billede af, hvad rigtig dansk (plante)mad er for en størrelse. Men er den korrekt? Find ud af, i hvor høj grad din yndlingsmormor-ret i virkeligheden er dansk.

Alle besøgende kan købe et lækkert måltid i Væksthusenes Cafe, som også holder aftenåbent. Bestilling af mad skal dog ske inden kl. 21.

I Tropehuset er der hver onsdag en aften-lydkulisse fra kl. 20-22. Lyt til frøer og andre lyde fra natdyrene i troperne. 

Tilmeld dig

Pris for rundvisning 40 kr. incl smagsprøver. Der er begrænset antal billetter til hver rundvisning.
Købte billetter refunderes ikke.   

Tilmeld dig her

 

Der er aftenåbent i Væksthusene helt til kl. 22. hver onsdag i sommerperioden fra 6.6-29.8.

Science Museerne