Science Museerne tilbyder astronomiformidling til både skoleklasser og private. Her trækkes på den nyeste forskning, særligt fra Aarhus Universitet, og tages udgangspunkt aktuelle astronomiske begivenheder. Fra hvad kan du se på nattehimlen lige nu til solformørkelse, fund af nye exoplaneter og teknologiske landvindinger indenfor rumfart. Astronomi i Aarhus består af mange forskellige platforme med spændende astronomiformidling. Formidlerne er oftest astronomi- og fysikstuderende fra Aarhus Universitet.
Ole Rømer Observatoriet blev tegnet af arkitekten Anton Rosen i starten af 1900-tallet og stod klar 1911.
Nu er den fredede bygning restaureret. Den er ført tilbage til sin oprindelige pragt og genåbnede 25. september 2023 på Ole Rømers 379 års fødselsdag. Formidlings- og undervisningsfaciliteter er moderniseret, og tilgængeligheden er forbedret mennesker med funktionsnedsættelser.
På observatoriet kan du se på stjerner og planeter i Danmarks største teleskop og få viden om astronomi.
Læs mere om Ole Rømer Observatoriet og book en stjerneforevisning
Læn dig tilbage i de bløde stole, og oplev himmelrummet på nærmeste hold. På Planetariets kuppelloft kan du se årstidens stjernehimmel, mens formidlerne fortæller om stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener.
Planetariet er et rundt multimedierum med plads til 57 tilskuere. Salens loft er en halvkugle på 11 meter i diameter.
Planetariet viser forestillinger:
Få opskriften på en stjerne, forstå hvorfor der ikke altid er lys på hele Månen, og led efter exoplaneter om fjerne stjerner. Gå på opdagelse i udstillingen Astroteket, og lær vores nære og fjerne naboplaneter og galakser bedre at kende.
Læs mere om udstillingen Astroteket.
Det seneste tiltag er Astrobloggen, hvor Science Museernes ansatte blogger om astronomi- fra aktuelle events til hvad kan du se på stjernehimlen i aften.
Læs indlæg på Astronomibloggen.
Science Museerne tilbyder mange astronomiforløb til skoler.