Ny udstilling på Steno Museet får verdens største strikkede moderkage
Eventet er udsolgt. Vær med til at vække verdens største moderkage til live. Science Museerne inviterer til strikkeworkshop med australsk placenta-strikker og kunstner.
Steno Museet i Aarhus inviterer strikke- og hækleentusiaster til en enestående workshop med den australske kunstner Rebecca Vandyk-Hamilton, som står bag det imponerende kunstværk – en tre meter bred, strikket moderkage. Kunstværket skal være en del af museets nye udstilling "Den Oversete Krop," der sætter fokus på kvindelig biologi og de kønslige uligheder i medicinsk forskning. Udstillingen åbner i januar 2025.
Vær med til at færdiggøre moderkagen
Moderkagen er ankommet til Danmark i fem kufferter. Science Museerne har derfor brug for lokal hjælp til at strikke den sammen igen, så den kan udstilles. Det er en unik mulighed for at blive en del af et kunstprojekt, der vil sætte fokus på moderkagens betydning. Workshoppen giver også plads til refleksion og samtaler om moderkagen og dens ofte oversete rolle i forhold til medicinsk forskning.
Workshoppen afholdes af den australske kunstner Rebecca Vandyk-Hamilton. Alle, uanset erfaring med strik eller hækling, er velkomne til at deltage. Det vigtigste er lysten til at være med i samskabelsen af et kunstværk, der sammen med en hæklet navlestreng skal fungere som indgangen til en vigtig udstilling.
Praktiske oplysninger
- Deltagelse er gratis og giver desuden gratis adgang til Steno Museet hele dagen
- Erfaring med strik eller hækling er ikke nødvendig.
- Man strikker med strikkepinde på størrelse med halve kosteskafte
- Workshoppen foregår på på både dansk og engelsk
- Kaffe, te og kage til alle i strikkepauserne
- Alle er velkomne til at deltage
Tid og sted
Workshoppen afholdes på Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C.
Lørdag 2. november kl. 13-16
Søndag 3. november kl. 13-16
Man deltager som udgangspunkt kun den ene dag.
Eventen er udsolgt.
Om udstillingen "Den Oversete Krop"
Udstillingen sætter fokus på, at kvindekroppen er overset i medicinsk og biologisk forskning. Gennem samarbejde med forskere, skoleelever og kunstnere vil udstillingen undersøge, hvordan kønslig skævhed har påvirket forskning, diagnosticering og behandling.
Science Museerne klipper navlestrengen til første del af udstillingen "Den Oversete Krop" januar 2025. Den fulde udstilling åbner i 2026.
Bag projektet
Initiativet er taget af lektor Felicity Mae Davis fra Aarhus Universitet i samarbejde med forskere og kunstnere. Udstillingen er støttet af Novo Nordisk Fonden.