Thailands nationaltræ blomstrer i Væksthusene

I 2006 overrakte og plantede den thailandske ambassadør Thailands nationaltræ i Væksthusene. Det blev givet som et symbol på et mangeårigt samarbejde om at indsamle og beskrive den thailandske flora. Nu blomstrer træet med smukke gule blomster.

Den thailandske ambassadør Chaisiri Anamarn overrakte Thailands nationaltræ til Henrik Balslev, Aarhus Universitet i 2006. Dengang var træet ganske lille, nu når næsten det Tropehusets tag.
Guldregn-kassia, (Cassia fistula) tilhører ærteblomstfamilien. Når træet blomstrer får det store klaser af gule blomster. Træet er både Thailands nationaltræ og nationalblomst. I Thailand anses gul for at være kongens farve, og træets smukke gule blomster symboliserer det Thailandske kongehus. Foto: Egon Krogsgaard
Ved overrækkelsen i 2006 var guldregn-kassiaen et ganske lille træ. Det blev plantet i Væksthusenes oprindelige Tropehus, hvor der i dag er udstilling, butik og cafe. I 2012 flyttede træet, sammen med alle de øvrige planter, ind i det nye Tropehus. Træet overlevede heldigvis flytningen og trives vældigt godt i de nye omgivelser.

2. juni 2006 blev Thailands nationaltræ Guldregn-kassia (Cassia fistula) overrakt og plantet i Væksthusene af den thailandske ambassadør i Danmark, Chaisiri Anamarn. Træet var en gave fra den kongelige Thailandske ambassade i anledning af kong Bhumibol Adulyadejs 60 års jubilæum og blev givet som et symbol på de lange og nære forbindelser mellem Thailand og Danmark.

Der har gennem mange år været et meget tæt samarbejde mellem thailandske og danske botanikere ved Herbariet, Aarhus Universitet, hvor man blandt andet arbejder sammen om at indsamle og beskrive den thailandske flora. Man regner med, at der findes omkring 11.000 forskellige arter af planter i Thailand. Til sammenligning anslås den danske flora at være på omkring 1.500 arter, så det er et omfattende arbejde af stor vigtighed.