PLANETARIUM: SE OP PÅ STJERNEHIMLEN

Beskrivelse

Med udgangspunkt i børnenes viden taler vi om, hvad man kan se på himlen om dagen, men endnu vigtigere, hvad man kan se om natten. Vi taler om, hvorfor man kan se flere stjerner på landet end i byen. Børnene lærer at finde stjernebilledet Karlsvognen.

Børnene får mulighed for at skrive deres eget ordkort med navnet på det, de synes, er mest fascinerede på himlen. Ordkortene tages med hjem og kan bruges som udgangspunkt for en samtale om oplevelserne i Planetariet.

Forberedelse: Inden besøget modtager børnene et brev fra Store Bjørn, der sporer dem ind på emnet. I kan se og selv printe brevet. Brevet fra Store Bjørn opfordrer til samtale om, hvad man kan se på himlen, når det er lyst, og når det er mørkt.

Formål

Denne forestilling giver førskolebørn en basis-forståelse for, hvad himmellegemer er generelt, og hvordan de finder Store Bjørn specifikt. Børnene får en kropslig og sanselig oplevelse af, hvad man kan se på himlen. Forløbet skal give lyst til at opleve stjernehimlen, give børnene en begyndende forståelse af dens indretning og give dem lyst til selv at se efter stjerner og planeter på nattehimlen. Der er desuden et sprogligt fokus på ord og begreber.

Niveau: Førskole, 5-6 år

Varighed: 50 minutter