DANSKE PLANTESAMFUND

Dansk natur i Botanisk Have

I området Danske Plantesamfund kan du gå på opdagelse i en mangfoldighed af forskellige danske planter og naturtyper og samtidig komme tæt på naturen med fortællinger og fakta. Området blev indviet 21. august 2015.

I Danske Plantesamfund kan du udforske:

  • Kystlandskabets tørre skrænter
  • Heden, som lige nu er dækket af lilla lyng
  • Den blomstrende eng
  • Strandens barske klima

Det dyrkede landskab vises også i mini-format. Hvert år kan du følge med i de danske kornsorter, fra de bliver sået, spirer og skal høstes i august.

Tag på opdagelse i naturen

Du kan se film i området og snuppe en tur-folder med ideer til at tage ud i naturen på egen hånd. Du kan finde tur-foldere til:

  • Mågeøens strand og grønne strandeng ved Ugelbølle Strand. Her kan du opleve landskabet og de planter, der har tilpasset sig den salte strand. Du kan fx finde strandvejbred, harril og sandkryb. Turen er cirka 1 km., så små børn kan sagtens gå med på opdagelse. Har du lyst til at gå længere, kan du evt. tage videre på tur til Lushage. 
  • Lushages overdrev og kystskrænter ved Knebel. Her kan du se planter og natur, som har tilpasset sig de lune forhold på de sydvendte skrænter. Du kan fx finde bakke-nelliker, gul evighedsblomst og glat rottehale. Turen er cirka 1,7 km. 
  • Sindbjerg og Stoubjergs hedelandskab ved Sejs, hvor lyngen lige nu står i fuldt flor. Her breder den lilla lyng sig ud over hedens kuperede landskab, der er domineret af de to store bakker Sindbjerg og Stoubjerg. Udover lyng kan du finde planter som fx tyttebær, blåbær og bølget bunke. Du kan også være heldig at se forskellige krybdyr. Turen er cirka 1,5 km. lang. 

Del dine billeder fra den danske natur på Instagram #mindanskenatur 

ERROR: Content Element with uid "565439" and type "media" has no rendering definition!