PLANLÆG BESØG

Rundvisning, Væksthusene, Botanisk Have Aarhus. Foto: Hervé Le Gallo

Skoler og institutioner

Skoletjenesten tilbyder en lang række formidlingstilbud til elever i skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner. Læs mere om de forskellige tilbud eller bestil formidlingstilbud.

Foreninger og privatpersoner

Er I en forening eller gruppe, der har lyst til en spændende oplevelse, kan I bestille en rundvisning i Væksthusene. Vi tilbyder to forskellige rundvisninger:

  • 'På tur gennem fire klimazoner': I bliver guidet gennem Væksthusenes fire klimazoner med fortællinger om natur og planter fra hele verden. Hør de gode historier, oplev naturens mangfoldighed og få et indblik i, hvordan vi både påvirker naturen og er helt afhængige af den.
  • ’Botaniske detaljer’: Få en rundvisning i vores udstilling ”Botaniske detaljer” og få historien om brugen af botaniske illustrationer gennem tiden, samt gode historier om de udstillede plancher af Bent Johnsen. Vi kigger på de helt små detaljer som er vigtige for at kunne kende planter fra hinanden, og går en tur gennem væksthusene og ser på planterne. 

Rundvisning af grupper på maks. 9 personer koster 475 kr. og varer en time. Lørdag og søndag kan der kun bestilles rundvisning til kl. 10.00 og 15.30. I ferier og på helligdage kan der ikke bestilles rundvisning. Bestil en rundvisning.

OBS: Alle formidlingstilbud og rundvisninger skal bestilles mindst to uger i forvejen. Ved afbestilling senere end 3 hverdage før bestilt besøg afkræves et gebyr på 500 kr. 

Gå selv-grupper

Kontakt os på telefon 87 15 54 15 tirsdag-fredag, kl. 10-14 eller på mail sm@au.dk.

Trygge rammer i Væksthusene under COVID-19

Det skal være trygt og sikkert at være gæst i Væksthusene. Derfor er der blandt andet ekstra rengøring og håndsprit til Væksthusenes gæster. Berøringspunkter afsprittes kontinuerligt. 

Det er obligatorisk at bære mundbind, når du bevæger dig rundt i cafeområdet og står i kø ved cafeen, jf. sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Dette er indtil videre gældende indtil 18. oktober 2020. 

I Væksthusenes Cafe vil der være god plads mellem bordene og ”sidderegler” .

Der vil være begrænsning på, hvor mange besøgende der må være på samme tid og øget personale til at guide de besøgende. 

Der vil desuden være ensrettede veje med pile og enkle, vigtige guidelines for de besøgende.

Fx:

  • Der er ensretning gennem plantesamlingerne. Følg pilene.
  • Sid ikke for tæt på andre i cafeen. Overhold vores 'sidderegler'.
  • Overhold retningslinjer på skilte og fra vores personale
  • Hold afstand til andre
  • Afsprit jævnligt dine hænder
  • Host og nys i ærmet

Alle retningslinjerne udleveres også på et postkort af vores velkomstperson, når du besøger os. Vi håber, at du vil hjælpe os med at passe godt på dig selv og de øvrige gæster.