Væksthusene er kåret til Byens Bedste Familieoplevelse 2015 

 I går blev det afsløret, hvem der er Byens Bedste Familieoplevelse i Aarhus på AOA, Alt Om Aarhus. Og aarhusianerne valgte at stemme grønt: Væksthusene er nu Byens Bedste Familieoplevelse 2015.

De sidste måneder har det været ekstra spændende at arbejde ved Væksthusene, der hører under Science Museerne ved Aarhus Universitet. For Væksthusene har været nomineret blandt Byens 5 Bedste Familie-oplevelser i Aarhus i fornemt selskab med Dokk1, Tivoli Friheden, Den Gamle By og Storcenter Nord. På medarbejdernes T-shirts, badges og via sociale medier har man under sloganet Stem Grønt – Stem på Vækst-husene opfordret de besøgende til at stemme på Væksthusene. Og i går blev spændingen så udløst ved AOA-Award Show i Scandinavian Center: Væksthusene er nu officielt Byens Bedste Familieoplevelse 2015. 

 Award Show i Scandinavian Center: Væksthusene er nu officielt Byens Bedste Familieoplevelse 2015. 

”Vi er stolte og taknemmelige over udnævnelsen. Vi ser det som en stor anerkendelse, og at vi har ramt rigtigt med Væksthusene som et sted, hvor vi både har et stærkt fokus på formidling, planter og gode oplevelser,” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, Aarhus Universitet. ”Vores samlede besøgstal er på mere end 300.000 gæster siden vi slog dørene op i 2014, så vi oplever generelt, at vi er kommet godt fra start.”

I Væksthusene møder man udover spændende planter og natur også digital og analog formidling i alle hjørner - for hele familien. Fra nøglerne i garderobeskabene, som rummer små fortællinger om planter til digitale skærme opstillet i husene. For de mindste er der historier og opgaver med Spire Ib, der fortæller om dufte, yndlingssteder, planter og meget andet. 

”Vi mener, at viden om naturen er en forudsætning for at bevare den,” siger Finn Borchsenius, der er faglig leder i Væksthusene ”Derfor spiller formidling en helt central rolle i Væksthusene. Og vi gør os umage for at tilpasse formidlingen, så den både er i øjenhøjde med børn, unge og voksne. Derfor er vi særligt glade for titlen som Byens Bedste Familieoplevelse.”

Yderligere oplysninger:

Direktør for Science Museerne Bent Lorenzen mobil 2899 2217. Mail: bent.lorenzen@science.au.dk

Fagleder i Væksthusene Finn Borchsenius mobil 2381 5322. Mail: finn.borchsenius@biology.au.dk

Fotos kan frit bruges til redaktionelt brug ved kreditering af AU Foto