Du er her: Science Museerne Herbariet Herbariets samling

Herbariets samling

Aarhus Universitets herbarium rummer ca. 750.000 indsamlinger af pressede og tørrede planter. Hertil kommer en stor samling af glas eller små plasticflasker med blomster og frugter konserveret i alkohol og en mængde større plantedele, der er tørret i hel tilstand, fordi de ikke kan presses — for eksempel palmefrugter og lignende. Herbariet rummer også en voksende samling af bladprøver tørret i silica gel med henblik på DNA analyse.

Digitalisering af planterne

Herbariet rummer indsamlinger fra hele verden, men er specielt rigt på indsamlinger fra det vestlige Sydamerika, Sydøstasien og Vestafrika. Der er også en stor og værdifuld samling af danske planter.

Palmer, græsser, bregner, ingefær- og bælgplanter er specielt godt repræsenteret i herbariets samlinger.

De senere år har digitalisering af samlingerne haft en fremtrædende betydning. Herbariets database, med digital information om mere end 130.000 indsamlinger, er tilgængelig for søgning on-line og herbariet leverer et stort datasæt til den internationale biodiversitetsdatabase Global Biodiversity Information Facility.

Herbariet med standard forkortelsen AAU blev etableret i 1963. Dets nuværende bygning blev indviet i 1987. Siden 2012 har herbariet været en del af Science Museerne ved Aarhus Universitet.

Databasen

Søg i Herbariets database:

Se også Herbariets egen hjemmeside

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 12.08.2019