ASTRONOMI I AARHUS

Science Museerne tilbyder astronomiformidling til både skoleklasser og private. Her trækkes på den nyeste forskning, særligt fra Aarhus Universitet og tages udgangspunkt aktuelle astronomiske begivenheder. Fra hvad kan du se på nattehimlen lige nu til solformørkelse, fund af nye exoplaneter og teknologiske landvindinger indenfor rumfart. Formidlerne er oftest astronomi- og fysikstuderende fra Aarhus Universitet. 

Astronomi i Aarhus

består af mange forskellige platforme med spændende astronomiformidling: 

Astronomi i det smukke Ole Rømer-Observatoriet

I årets mørke måneder kan du booke en billet til en stjerneforevisning på det historiske Ole Rømer-Observatoriet, som ligger tæt på Marselisborgskovene i Aarhus. En billet koster 25 kr. og giver adgang til 1,5-2 timers vidensformidling, spørgsmål og stjernekiggeri, hvis vejret er klart. 

Man skal ikke have nogen baggrundsviden for at deltage i stjerneforevisninger, men vi anbefaler, at børn er fra 8 år.

Science Museerne har ca. 15 forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet pr. måned i den mørke tid. 

Læs mere og book en stjerneforevisning

I Planetariet tager vi dig med ud i Rummet!

Læn dig tilbage i de bløde stole og oplev himmelrummet på nærmeste hold. På Planetariets kuppelloft kan du se årstidens stjernehimmel, mens formidlerne fortæller om stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener.

Planetariet er et rundt multimedierum med plads til 57 tilskuere. Salens loft er en halvkugle på 11 meter i diameter. Planetariet viser forestillinger:

  • På hverdage kun på bestilling og primært for skoleklasser
  • Planetarieforestillinger om den aktuelle stjernehimmel lørdage, søndage og helligdage kl. 12 og 14. Anbefales fra 6 år. Pris 30 kr.  
  • Særskilte åbningstider i efterårsferie (uge 42) og vinterferie (uge 7) og sommerferie. Pris 30 kr. 
  • Fuldmåneaften om forskellige astronomiske emner hver måned kl. 20. Pris 60 kr. 

Udstilling om astronomi på Steno Museet

Få opskriften på en stjerne, forstå hvorfor der ikke altid er lys på hele Månen, og led efter exoplaneter om fjerne stjerner. Gå på opdagelse i udstillingen Astroteket, og lær vores nære og fjerne naboplaneter og galakser bedre at kende.

Læs mere om udstillingen

Astronomibloggen

Det seneste tiltag er Astrobloggen, hvor Science Museernes ansatte blogger om astronomi- fra aktuelle events til hvad kan du se på stjernehimlen i aften. 

Læs indlæg på Astronomibloggen

Formidlingsforløb til skoler

Science Museerne tilbyder mange astronomiforløb til skoler. 

Førskole: 

Indskoling:

Mellemtrin:

Udskoling:

Ungdomsuddannelser: