PRAKTISK INFORMATION

Find vej til Ole Rømer Observatoriet

Ole Rømer Observatoriet ligger i det smukke område Kongelunden i Aarhus tæt på Jydsk Væddeløbsbane og Marselisborg Slot.

Med bus

Bus nr. 17 stopper på Carl Nielsens Vej neden for Observatorievejen. Busruter og -tider finder du på midttrafik.dk.

I bil

Du kan parkere på den store p-plads, som tilhører Jydsk Væddeløbsbane. Denne plads ligger på venstre side af Observatorievejen umiddelbart efter indkørsel på vejen. P-pladserne helt oppe ved observatoriet er reserveret til handicap-parkering.

På cykel

Der er cykelstativ ved observatoriet, hvor du nemt kan parkere cyklen.

Tilgængelighed

Det nyrenoverede observatorium er fuldt tilgængeligt for dig som kørestolsbruger eller gangbesværet. Via en rampe er det muligt at komme ind i bygningens foyer og formidlingslokale, og en lift giver adgang til kuplen med det store teleskop. Bygningen rummer ligeledes handicap-venlige toiletfaciliteter.

P-pladser findes på venstre hånd umiddelbart før observatoriebygningen. Pladserne kan kun benyttes med synligt og gyldigt handicapkort.

Handicap-hjælpere, der er på arbejde, har fri entré til observatoriets formidlingstilbud. Giv os blot besked om, at der kommer en hjælper med, på sm@au.dk eller 87 15 54 15.

Hunde

Hunde har ikke adgang til Ole Rømer Observatoriet. 
Fører- og servicehunde må dog gerne medbringes indenfor.

Mad og drikke

Det er muligt at købe kaffe, te eller kakao fra automat, men mad skal blive hjemme.

Påklædning

Husk varmt tøj, hvis du deltager i en stjerneforevisning i klart vejr. Det bliver hurtigt koldt, når vi åbner kuplen for at kigge stjerner.

Er det overskyet, gennemfører vi forevisningen alligevel, men går på opdagelse i observatoriets kringelkroge og fortæller astronomi-historier om liv i universet, aktuelle rumrejser eller observatoriets historie, mens vi viser flotte billeder fra de store rumteleskoper.

Fotos 

Du er velkommen til at filme og tage billeder på Ole Rømer Observatoriet, så længe det er til privat brug, og du følger personalets anvisninger.

Drejer det sig om pressefotos til redaktionel omtale af Ole Rømer Observatoriet, så kontakt Trine Bjerre Mikkelsen tbm@sm.au.dk 

Du finder også pressebilleder her.  Bemærk, at billederne kun må bruges til redaktionel omtale med mindre andet er aftalt. 

Private arrangementer 

Det er ikke muligt at afholde private arrangementer, fx barnedåb, fødselsdag, konfirmation eller bryllup, på Ole Rømer Observatoriet.