STJERNEFOREVISNINGER 2024

Der er udsolgt for sæsonen. Vi åbner igen for stjerneforevisninger efteråret 2024. Indtil da kan man komme på en kulturhistorisk rundvisning.

Køb billetter til en forevisning i det nyrenoverede Ole Rømer Observatorium med Danmarks største fungerende teleskop. Vi kan ikke love en skyfri himmel, men vi tør godt love dig en spændende aften, hvor du bliver klogere på astronomi.

Besøg Ole Rømer Observatoriet, se stjernehimlen gennem Danmarks største teleskop og gå på opdagelse i det 112 år gamle hus. Efter en omfattende restaurering er Ole Rømer Observatoriet nu igen klar til at modtage gæster til stjerneforevisninger. Gennem observatoriets teleskop kan vi få et kig på årstidens stjernehimmel med de stjerner og planeter, som vi kan se på aftenen for forevisningen. Måske ser vi nærmere på Månens kratere, zoomer ind på Saturns ringe, spotter en fjern galakse, eller går udenfor for at se nærmere på et stjernebillede.

Forevisninger gennemføres uanset vejret. Hvis skyer dækker for stjernehimlen vil vi i stedet gå på opdagelse sammen i observatoriets kringelkroge og fortælle astronomi-historier om liv i Universet, aktuelle rumrejser eller observatoriets historie, mens vi viser flotte billeder fra de store rumteleskoper.

Medbring gerne astronomispørgsmål til foreviseren og varmt tøj - det er ikke sjovt at kigge stjerner, hvis man fryser. Der vil være mulighed for at købe kaffe, te eller kakao, men mad skal blive hjemme.

I november ankom Danmarks største teleskop til Ole Rømer Observatoriet. Det skal forbedre stjerneoplevelsen endnu mere for de besøgende.

Pris 

70 kr. for voksne, 30 kr. for børn (til og med 17 år). Billetter frigives hver den 1. i måneden for den kommende måned.  

BEMÆRK: Billetter er ikke omfattet af fortrydelsesretten, så købte billetter kan ikke refunderes eller ændres.

Læs mere om teleskopet

En stjerneforevisning varer cirka 1 time og 30 minutter.

UDSOLGT FOR RESTEN AF FORÅRSSÆSONEN.

Vi vender stærkt tilbage med billetter til stjerneforevisninger for september 2024 torsdag 1. august 2024.