STJERNEFORVISNINGER 2024

Køb billetter til en forevisning i det nyrenoverede Ole Rømer Observatorium med Danmarks største fungerende teleskop. Her kan du få et kig til fjerne stjerner og planeter i observatoriets teleskop eller høre om astronomi i den 112 år gamle bygning – alt efter vejret. 

 

Besøg Ole Rømer Observatoriet, se stjernehimlen gennem observatoriets teleskop og gå på opdagelse i det 112 år gamle hus. Efter en omfattende restaurering er Ole Rømer Observatoriet nu igen klar til at modtage gæster til stjerneforevisninger. Gennem observatoriets teleskop kan vi få et kig på årstidens stjernehimmel med de stjerner og planeter, som vi kan se på aftenen for forevisningen. Måske ser vi nærmere på Månens kratere, zoomer ind på Saturns ringe, spotter en fjern galakse, eller går udenfor for at se nærmere på et stjernebillede.

Forevisninger gennemføres uanset vejret. Hvis skyer dækker for stjernehimlen og i den periode, hvor der ikke er teleskop, vil vi i stedet gå på opdagelse sammen i observatoriets kringelkroge og fortælle astronomi-historier om liv i Universet, aktuelle rumrejser eller observatoriets historie, mens vi viser flotte billeder fra de store rumteleskoper.

Medbring gerne astronomispørgsmål til foreviseren og varmt tøj - det er ikke sjovt at kigge stjerner, hvis man fryser. Der vil være mulighed for at købe kaffe, te eller kakao, men mad skal blive hjemme.

I november ankom Danmarks største teleskop til Ole Rømer Observatoriet. Det skal forbedre stjerneoplevelsen endnu mere for de besøgende.

Pris 

70 kr. for voksne, 30 kr. for børn (til og med 17 år). Billetter frigives hver den 1. i måneden for den kommende måned. Billetter for april frigives 1. marts kl. 10. 

BEMÆRK: Billetter er ikke omfattet af fortrydelsesretten, så købte billetter kan ikke refunderes eller ændres.

Læs mere om teleskopet

En stjerneforevisning varer cirka 1 time og 30 minutter.

Billetter til forevisninger i marts 2024 er udsolgt. Billetter for april sættes til salg her på siden fredag 1. marts kl. 10: 

https://www.eventim-light.com/dk/a/64197d8b3768b053f1eedd79/s/65d85fa4405a445eb9dede5c

Vær opmærksom på, at vi i april bevæger os mod lysere tider. Derfor er der kun én aftenforestilling kl. 21.